,,Závod jsem bral jako přípravu na podzimního Ultramana v Račicích a březnového Ultramana napříč Izraelem. Proto jsem v něm startoval bez běžeckých holí. To byla ale vzhledem k náročnosti trati chyba,“ vysvětloval Petr Vabroušek.

Terén Nízkotatranské stíhačky napříč Nízkými Tatrami z Telgártu do Donoval je mimořádně technicky náročný.

,,Jen malá část se dá dobře běžet. Náročnost povrchu ve stoupáních i klesáních mně hodně prověřilo. Roviny se na této trati nevyskytují. Většina stoupání i klesání je po kamenné drti, v hluboké trávě, která zakrývala nerovnost terénu. Běželo se i po vlhkých kořenech a přes popadané stromy. To všechno vyžadovalo maximální opatrnost,“ přiblížil podmínky malenovický Ironman.

Ten se po úvodním běžeckém stoupání na Královu Holu pohyboval na 20. místě.

,,Na jednotlivých časových kontrolách už jsem se ovšem postupně posouval na šestnácté, jedenácté, páté a na 58. kilometru až na čtvrté místo. Vedoucí trojice Vyvijal, Choroš, Oravec ale spolupracovala a v tomto úseku měli přede mnou už třicetiminutový náskok. Proto jsem se ve zbytku závodu soustředil na udržení čtvrté pozice,“ přiznal reprezentant klubu Titan Trilife Zlín.

,,Do závodu jsem šel s cílem skončit v elitní desítce výsledkové listiny a dokončit ho za světla. Obojí se podařilo,“ byl se svou misí v Nízkých Tatrách spokojený Petr Vabroušek.

Na start ultra trailového závodu Nízkotatranské stíhačky se postavilo 130 vytrvalců. Do cíle jich doběhlo jednaosmdesát.