Nový podnik na východě Spojených států v konkurenci 1600 triatletů z dvaadvaceti zemí vyhrál v čase 8:31:47 Fredrik Croneborg ze Švédska.

Železný muž z Malenovic přitom závod tentokrát začal velmi špatně. ,,Plavání mi vůbec nevyšlo. Na klikaté trati jsem totiž nabral enormní ztrátu sedmnácti minut na prvního a sedmi minut na skupinu přede mnou. Proto jsem šel z vody až z devětadvacáté pozice," zavzpomínal Vabroušek, jenž 3800 metrů dlouhý plavecký úsek zvládl v čase 1:04:57.

Cyklistickou část zajel za 4:49:27. ,,Zvolil jsem rovnoměrné tempo a díky němu jsem se posunul na patnáctou příčku. Dokonce jsem si připsal také skalp dvojnásobného vítěze havajského Ironmanu Maccy McCormacka, jenž v průběhu jízdy na kole ze závodu odstoupil," měl po cyklistice už lepší náladu malenovický ironman.

A to si ještě to nejlepší schoval na závěrečný maraton. ,,Od začátku jsem běžel svižně a naplno a kolem dvacátého kilometru už jsem byl v první desítce výsledkové listiny. V závěru jsem se dokonce probojoval až na sedmé místo, přičemž na šestého v pořadí Holderbauma mi v cíli chybělo pouhých pětapadesát sekund," mírně zalitoval Petr Vabroušek, jenž maraton zaběhl za 3:01:37.

Jelikož v USA splnil svůj cíl, tak si ještě tři dny po závodě s celou svojí rodinou užíval slunné pláže v okolí Atlantic City. Domů se vrací ve čtvrtek a už v pátek a sobotu se zúčastní Bigmana v Praze. ,,Jedná se o dvouetapový závod složený z pátečního terénního triatlonu a nedělního pražského Ironmanu. Tento podnik už jsem sedmkrát v kariéře vyhrál, a proto doufám, že se brzy vzpamatuji z dlouhé cesty a časového posunu a letos v hlavním městě zvítězím poosmé," plánuje Vabroušek. ⋌(hot)