Závod se konal na jihu země v letovisku Taitung a na plných a polovičních tratích zúčastnilo 3700 triatletů. To z něho udělalo největší triatlon v asijskopacifickém prostoru.

,,Plavalo se v umělém kanále v neoprenech a první disciplína mi vyšla na výbornou. S časem 54:05 jsem byl maximálně spokojený. Cyklistika se jela ve větru na zvlněné trati podél pobřeží, ale i v ní se mi podařilo dosáhnou na slušný čas čtyři hodiny a čtyřiceti minut. To také znamenalo výrazný posun pořadím," pochvaloval si malenovický železný muž.

Tomu se povedl i závěrečný maraton. ,,Kolem patnáctého kilometru jsem se probojoval na šestou příčku. To bylo zároveň moje maximum v letošním Ironmanu na Taiwanu. Ve vysoké vlhkosti se na mě totiž projevila nedostatečná aklimatizace na tamní tropické podmínky," byl ovšem s výsledkem i výkonem v Asii spokojený Petr Vabroušek.

Ten se v Taitungu potkal s hvězdnými soupeři. ,,Na dlouhé trati se představili například mistr Evropy na polovičních distancích Angličan Ritchey Nicolls a rovněž evropský šampión na plných distancích Denis Sketatko ze Slovinska," upozornil Vabroušek, který se už v neděli postaví na start Pražského Volkswagen maratonu.

Lubomír Hotař