,,Závod byl rozložený do tří dnů. V pátek nás čekalo 10 kilometrů plavání a 145 kilometrů jízdy na kole. V sobotu následovalo 276 kilometrů cyklistiky a v neděli byl na programu 84 kilometrový běh. Každý den se musel zvládnout v limitu maximálně 12 hodin,“ představil českého Ultramana Vabroušek.

Ten první den závodu 10 kilometrů plavání a 145 kilometrů cyklistiky zvládl v čase 6:36:51. Druhý den se na trati 276kilometrové cyklistiky prezentoval časem 7:17:07. Třetí den v 84kilometrovém běhu dosáhl času 8:13:26.

,,Ještě v polovině závěrečného běhu jsem atakoval světový ultramanový rekord. V této pasáži závodu však bylo velké vedro a cítil jsem, že nasazené tempo až do cíle neudržím. Výrazně jsem proto zvolnil a na čele jsem si hlídal náskok z prvních dvou dnů závodu,“ informoval Petr Vabroušek.

Ten měl po prvním dnu na světový rekord náskok 30 sekund, po druhém dnu na něho ztrácel zhruba 2 minuty.

,,Takže to bylo velmi těsné,“ upozornil Ironman z Malenovic, který doufá, že příští rok bude moct do Račic přijet víc zahraničních závodníků.

,,Souboj o prvenství v českém Ultramanovi tak bude vyrovnanější. Tím by se posun k světovému rekordu mohl přiblížit,“ myslí si Vabroušek.

Milovník vytrvalostních výzev nepotřebuje odpočinek a týden po závodu v Račicích se postavil na start závodu Doksyrace.

V tradičním polovičním Ironmanovi v Doksech a okolí vybojoval druhé místo. Na trati složené ze 1,9 kilometru plavání, 90 kilometrů cyklistiky a 21 kilometrů běhu, dosáhl výsledného času 4:14:00. Vyhrál Slovák Matúš Mirossay (4:09:36), bronz bral Zbyněk Kudrna (Enduraining, 4:14:24).

,,V Doksech jsem byl po šesti dnech odpočinku po Ultramanovi v Račicích zvědavý kolik v sobě vydoluji sil. Příjemným překvapením bylo hlavně plavání a cyklistika. V obou disciplínách jsem si vylepšil své loňské časy a cítil jsem se velmi silný,“ potěšilo Vabrouška.

Po plavání šel z vody jako desátý a v průběhu cyklistiky se posunul až na třetí příčku.

,,Při závěrečném běhu už jsem ovšem cítil těžké nohy z dvojmaratonu v Račicích a čas v Doksyrace jsem měl o sedm minut pomalejší, než vloni,“ přiznal malenovický železný muž.

Na trati přesto chvíli atakoval vedoucí pozici Slováka Mirossaye.

,,Nakonec jsem se ale musel spokojit s druhým místem. Nicméně vzhledem k těžkým závodům v posledních pěti víkendech jsem s výkonem i výsledkem v Doksech velmi spokojený,“ pochvaloval si Petr Vabroušek misi na severu Čech.