V konkurenci 1200 triatletů z jednatřiceti států zvítězil časem 8:30:15 domácí Guilherme Manocchio Valenza, před Eneko Llanosem ze Španělska (8:32:02), bronzovou příčku vybojoval další borec z Brazílie Thiago Vinhal (8:52:54).

Vabrouškovi se start závodu ve Fortalezze příliš nevydařil. V 3800 metrů dlouhém plavání dosáhl času 1:01:10.

,,Plavalo se v moři ve dvoumetrových vlnách bez neoprenu. Papírově jsem byl z profesionálů nejslabší plavec, přesto se mi dařilo téměř dva kilometry držet se v sedmičlenné vedoucí skupině. Na obrátce jsem ale v obřích vlnách se svými největšími soupeři ztratil kontakt a navíc jsem zpět ke břehu kvůli sólo orientaci naplaval o dost víc, a z vody jsem proto šel až z devětačtyřicáté pozice s velkou ztrátou na čelo," zavzpomínal na nepříjemné patálie při plavání železný muž z Malenovic.

Cyklistická část měřila 180 kilometrů a reprezentant zlínského klubu Author Tufo Trilife ji zvládl v čase 4:49:04.

,,Jelo se na zvlněné trati v silném větru a třicetistupňovém vedru. Přesto jsem v těchto podmínkách zkusil maximální stíhačku a s vypětím všech sil se mi podařilo posunout se na patnáctou příčku," informoval Vabroušek.

Ten se v závěrečném maratonu prezentoval časem 3:39:48 a zlepšil se ještě o tři místa. ,,Běželo se podél moře na třech okruzích při velmi ostrém slunci. V pětatřicetis­tupňovém parnu už mi ovšem chyběly síly, a tak jsem na vysněné umístění v první desítce nedosáhl," nebyl tentokrát úplně spokojený se svým vystoupením na jihoamerické půdě Petr Vabroušek. ⋌(hot)