„I pro nás byl výsledek příjemným překvapením. Dva měsíce jsme tvrdě pracovali a naše dřina byla odměněna. I proto jsou naše ambice v březnovém šestičlenném finále (13. 3. v Brně – pozn. red.) jen ty nejvyšší," pousmál se brankář druhého týmu Ludvík Písek.

Zlín na jihu Moravy prakticky nepoznal hořkost porážky. Nejprve vyhrál svou pětičlennou skupinu, aby následně v semifinále po boji až na penalty porazil Svitávku.

„Také finále bylo dramatické. Proti domácím úřadujícím vicemistrům favoritu Brno 1, kdy skončivšího Skotáka nahradil vedle Pavla Šmída Jiří Böhm, se nám v řádné hrací době podařilo uhrát remízu 2:2. V následných penaltách jsme proměnili všechny tři pokusy, soupeř jednou zaváhal," popsal průběh Písek, který se už se svým parťákem Landtem, jenž se po zranění dostává do formy, chystá na první únorové extraligové kolo.

„Sice jsme spolu opět hráli teprve podruhé, ale věřím, že letošní sezona bude úspěšná," netají se Písek.

Naopak první zlínský tým Martin Struhař–Jan Krejčí měl na druhém semifinálovém turnaji poháru v Praze smůlu, když se stal čtvrtou, první nepostupující dvojicí.

„Vyloženě jsme měli kopec smůly," posteskl si útočník Zlína I Jan Krejčí.

„V základní skupině jsme neprohráli, dokonce s mistry SC Svitávka jsme remizovali, bohužel jsme nezvládli semifinále. S mladíky MO Svitávka jsme o gól prohráli, když jsme nastřelili nespočet tyčí. V následném boji o třetí postupovou příčku jsme bohužel opět narazili na mistry, kterým hrubě nevyšlo semifinále s Plzni a po boji jsme padli 4:7," mrzí ještě nyní Krejčího.

On i jeho parťák přitom věří, že smůlu si vybrali nyní pro celý rok.

„Soustředíme se nyní na extraligu a také turnaje světového poháru, kde se coby třetí nejlepší celek uplynulé sezony můžeme zúčastnit. Na které čtyři z osmi klání ale vyrazíme, se teprve dozvíme, možnost výběru totiž mají výběry před námi," dodal s úsměvem Jan Krejčí.