Zdroj: Břenek Martin

Přední posádky se s fanoušky podělili nejen o své podpisy a společné fotky, ale také postřehy na prahu opět kvalitně obsazeného podniku.

„Obhájit prvenství nebude snadné, konkurence je zde velká, ale určitě se pokusíme o útok na naše oficiálně desáté prvenství,“ slíbil za svou posádku zkušený 40letý pilot Jan Kopecký.

Předehrou víkendové Barum Rally byl středeční test v Halenkovicích. Přibližně čtyřicítka soutěžních posádek využila možnosti otestovat své vozy těsně před startem 51. Barum Czech Rally Zlín.
Podívejte se! Evropský šampion i česká špička testovali v Halenkovicích

Jisté je jedno, jeho pozici bude chtít ztížit hned několik konkurentů nejen z tuzemska, ale i špičky evropského šampionátu.

„Protože náš přímý rival Simone Tempestini nedorazil, závod můžeme pojmout jako oslavu evropského titulu. Současně to ale neznamená, že bychom už Barumku vypustili, nezávodili. Naopak!“ potvrdil sympatický Španěl, jenž na trať vyjede se startovním číslem jedna.

Vše zásadní pro aktéry 51. ročníku Barum Czech Rally Zlín začne sice až v závěru pracovního týdne, ovšem už dnes a zítra čekají posádky seznamovací jízdy s nástrahami 13 rychlostních zkoušek na sedmi úsecích v celkové délce 203 kilometrů.

První setkání s vybranými účastníky 51. ročníku Barum Czech Rally Zlín proběhlo v úterý odpoledne v autosalonu Samohýl, kde se představily posádky pilotující vozy Škoda. Dorazili závodníci Adam Březík, Dominik Stříteský a Antonín Tlusťák.
VIDEO: Stříteský si přeje déšť a pneumatikovou alchymii. Může mu pomoci! Proč

V pátek dopoledne je připravena kvalifikační zkouška a shakedown na úseku mezi Bělovem a Žlutavami, v 16 hodin přijde na řadu slavnostní start na náměstí Míru ve Zlíně. Po exhibiční jízdě historických aut a bugatti (17.00) a úvodním klání v rámci Star Rally (18.30) odstartuje za tmy (20.45) hlavní závod na městské rychlostní zkoušce v centru Zlína.

Vítězná posádka po absolvování nástrah 624 kilometrů dorazí do cíle opět před radnici města Zlína v neděli před 17. hodinou.

Zdroj: Břenek Martin