Komplikací je termínová kolize s Vizovickým Trnkobraním. I když ředitel Barum Czech Rally Zlín Miloslav Regner jednal s organizátory jednoho z největších hudebních událostí letní festivalové sezony v Česku, z důvodu dlouhodobě nasmlouvaných kapel neměli organizátoři Trnkobraní kam uhnout. „Samozřejmě je to nepříjemná záležitost hlavně z hlediska kumulace lidí. Museli jsme odklonit trasy tak, abychom přes Vizovice nejeli. Fanouškům však průjezd městem nedokážeme zabránit,“ říká Regner.

Dopravní situace ve Zlíně a okolí ztěžuje život nejen obyčejným lidem, ale také pořadatelům Barumky. „Hlavně kolem Otrokovic vznikají dopravní stavby. U kvítkovické křižovatky se začala stavět dálnice, což nám dělá problémy při shakedownu. Budeme muset všechno hnát přes Napajedla. Bude to hodně atypické,“ tuší Regner.

Ilustrační fotografie.
Pozor! V části Zlína nepoteče ve čtvrtek pitná voda

Servisní zóna vznikne v prostorách areálu firmy Continental Barum, příznivci zase mohou parkovat na letišti, kde budou mít vyhrazeny místa. „V současné době děláme hlavně opatření a bezpečnostní plány rychlostních zkoušek,“ říká Regner.

Velkým problémem je sehnat dostatečný počet pořadatelů. Jenom na sobotu je potřeba 2 350 lidí. „Začíná to být dost velký kolos. Získat řadové pořadatele je obrovský problém. Nepomáhají nám ani různé kauzy,“ přiznává Regner.

Podle něj je vak bezpečnost návštěvníků akce na prvním místě. „Musíme být nachystaní. Prostě na trati jsou úseky, kde lidi nemůžeme nechat,“ prohlásil ředitel Barum Czech Rally Zlín.

Rozpočet letošní akce je třicet milionů korun. Polovinu z této sumy shrábne promotér.

Součástí je již třetí ročník cyklistického závodu Zlínská kola, který je určen nejen pro registrované cyklisty, ale především pro širokou veřejnost. Oblíbená cyklistická vyjížďka s přívlastkem TOUR DE BARUM RALLY se uskuteční v pátek 16. srpna v centru Zlína od 16.30 po trati oblíbené městské super rychlostní zkoušky.

Celní správa. Ilustrační foto
Dvě a půl tuny nezdaněného tabáku mířily do Zlínského kraje