Mladá spojka se ve 24. minutě sobotního utkání po nenápadné akci svalila na palubovku a pohárový duel pro ni předčasně skončil.

„Zranění pokazilo celý zápas. Radši bych utkání vůbec nehrál, než bych měl přijít o hráčku,“ prohlásil nekompromisně zlínský trenér Martin Spuchlák.

Talentovaná hostující hráčka, které Hodonínu vstřelila dvě branky, opustila hřiště s bolestivou grimasou a v náruči trenéra Spuchláka. Zbytek střetnutí proležela na lavičce náhradníků. Bolavé koleno jí totiž nedovolilo sedět.

„Vůbec netuším, co jí je. Doufám, že nic,“ přál si Spuchlák.

Další zraněná hráčka je pro Zlín obrovská komplikace. I když má nejvyšší ženská házenkářská MOL ligy až do konce roku reprezentační přestávku, celek z Baťova města potřebuje trénovat a marodka je čím dál větší.

V Hodoníně týmu kromě Hubové s Mizerovou scházely také Kolářová, Hradilová, Herbočková, Rybníčková a Stuchlíková.

„Už nevím, kým je budu nahrazovat,“ kroutil hlavou Spuchlák.

„Po reprezentační přestávce budu potřebovat ještě měsíc navíc,“ přidal napůl v žertu a napůl vážně.

I bez spousty opor si ale Zlíňanky s moravským rivalem poradily, i když povinnou výhru vydřely s velkým štěstím.

„Úkol jsme splnili, postoupili jsme do dalšího kola, ale v tom zdravotním stavu, v jakém se momentálně nacházíme, jsme přišli o další hráčku, což je velké minus,“ uvedl Spuchlák.

Favoritovi vyšel vstup do obou poločasů. Zlín si pokaždé vytvořil tříbrankový náskok, o který ale v první půli přišel. Po přestávce hostující celek soupeřkám znovu odskočil, ale klid ani chvíli neměl. Hodonín bojoval a v hektickém závěru sahal po vyrovnání, poslední střela domácí spojky Kalinové ale skončila nad.

„Hodonín jsem sice půl roku hrát neviděl, ale podle mě hrál na hranici svých možností. I v tom složení pro nás byl postup povinností. Sice jsme se hodně natrápili, což je ale důsledek celé sezony,“ dodal Spuchlák.

Hodonínská děvčata i po sestupu z nejvyšší soutěže dokáží hrát s nejlepšími moravskými týmy, což potvrdily také proti Zlínu. Slovácký celek byl blízko senzačnímu triumfu, ale nepozornost v obraně a některé chyby ho připravily o cenné vítězství.

„Do zápasu jsme šly s tím, že nemáme co ztratit. Byly jsme v takové pohodě. Myslím, že jsme hrály fakt týmově. I když nám trvalo, než jsme se rozběhaly, díky fanouškům jsme se soupeřem držely krok. Škoda, že to nakonec nevyšlo. Jeden gól nám fakt chyběl,“ mrzí hodonínskou křídelnici Lauru Víchovou.

Osmifinále Českého poháru v házené žen -

HK Hodonín – HC Zlín 23:34 (12:12)

Nejvíce branek: Kalinová 7/1, Jadamíková a Gärtnerová 4 – Záhorová a Polomíková 5, Kříčková 4. Rozhodčí: Friedel, Pavelová. Vyloučení: 4:2. Branky ze 7metrových hodů: 1:4. Diváci: 358.

Hodonín: Blažková, Zichová – Poláchová 3, Víchová 3, Tomašechová 1, Jadamíková 4, Gärtnerová 4, Pospíšilová 1, Kalinová 7/1, Martináková, Nováková, Višňovská.

Zlín: Benedíková, Vařechová - Nygrýnová 2, Záhorová 5/4, Ševčíková 2, Gajdošíková 2, Sekulová 3, Polomíková 5, Kříčková 4, Matejíková 1.