V Zubří se bude v sobotu běhat okolo Soliska

Zubří – Lyžařský oddíl TJ Gumárny Zubří pořádá v sobotu 17. ročník krosového Běhu okolo Soliska. Hlavní 9 kilometrů dlouhý závod startuje u lyžařské chaty na Solisku v 10.40 hodin. Pořadatelé pro zájemce připravili také další tratě různé délky. Benjamínci a žáci si zazávodí na tratích od 150 metrů do 2 kilometrů. Ženy a dorostenci budou mít svůj 3 kilometrů dlouhý závod a junioři 6 kilometrový závod. Připravený je také 1 500 metrů dlouhý lidový běh pro muže i ženy. Prezentace na Valašsku bude probíhat mezi 8.30 a 9.40 hodinou. V loňském roce v Zubří absolutní prvenství mezi muži vybojoval časem 34:53 Tomáš Svoboda z Adidas Teamu. V ženách byla na tříkilometrové trati nejrychlejší díky dosaženému času 14:12 Markéta Majkusová z Hranic.

V Charitativním běhu Lukovem je připraveno sedm tratí

Lukov – V sobotu se také koná závod, v němž se nebude bojovat o umístění, ani o ceny a poháry. V běhu v Lukově půjde především o charitu. Zúčastnit se ho můžou jednotlivci, rodiny, ale i firmy. Pořadatelé na cyklostezce v okolí Lukova připravili celkem sedm tratí. Nejkratší měří 3,6 kilometru, nejdelší má 20,4 kilometru. Start závodu je v 15 hodin ve Farní zahradě. Prezentace probíhá mezi 14. a 14.45 hodinou. Startovné pro jednotlivce, ale i pro rodiny je 100 kč. Kdo bude chtít, může samozřejmě přispět víc. Veškerá vybraná částka půjde na podporu Kristýnky a Lucinky. 

Ve Zlíně se už po tříatřicáté poběží Strojařská desítka

Zlín – Už 33. ročník krosového běhu Strojařská desítka se uskuteční v sobotu ve Zlíně. Start desetikilometrového závodu je v 10 hodin u restaurace U Hřiba na Kudlově. Traťvede po zvlněné lesní silnici střídavě pokryté asfaltem a šotolinou přes Maják směrem na Salaš a zpět. Cíl je opět na Kudlově. Muži si zazávodí ve čtyřech kategoriích, pro ženy jsou vysány dvě kategorie. V okolí Kudlova můžou poměřit síly samozřejmě také junioři. Pro nejlepší běžce jsou připravené finanční odměny. První příčku mezi muži v loňské Strojařské desítce vybojoval zlínský Svatopluk Janečka, jemuž v cíli naměřili čas 34:01. V ženách dominovala Jana Žaludková hájící barvy týmu BS Slopné, jež získala první místo za čas 42:50.

Bikeři v Poteč Tour vyjedou i na kopec Královec

Poteč – V sobotu se v Poteči u Valašských Klobouk pojede 17. ročník závodu horských kol Poteč Tour. Bikeři si to na Valašsku rozdají na dvou tratích 25 kilometrů a 15 kilometrů. V obou podnicích jsou vypsány kategorie od juniorů až po veterány. Společný start hlavního pětadvacetikilometrového závodu, jehož trať povede i přes místní kopec Královec, je před obecním úřadem ve 14 hodin. Cíl bude na stejném místě. Prezentace končí ve 13.30 hodin. Pořadatelé připravili i dětské závody. Ty jsou na programu od 13 hodin. Loni hlavní závod Poteč Tour měřil 18 kilometrů. Z výhry v něm se radoval Milan Zvonek, jenž bral prvenství za čas 46:09. Nejlepší žena v cíli Silvie Zvonková se blýskla časem 58:08.

Ve Slavičíně pořádají 45. ročník turnaje stolních tenistů

Slavičín – Již 45. ročník turnaje ve stolním tenise pořádají v sobotu ve Slavičíně. ,,Jedná se o nejstarší, ale hlavně nejkvalitněji obsazenou stolnětenisovou akci v období okolo startu nové sezony ve zlínském regionu," upozorňuje předseda oddílu stolního tenisu ve Slavičíně Zbyněk Jančařík.
Pořadatelé vypsali čtyři soutěže. Za stoly si to rozdají v 21. ročníku Memoriálu Františka Trlla dvoučlenná družstva. V 8. ročníku Memoriálu Oldřicha Kozáčka budou hrát i jednotlivci. Na programu je i soutěž hráčů působících nejvýše v divizi. U stolních tenistů ze Slovenska do 3. ligy. V tomto podniku je nutné předložit soupisku, nebo nastoupit podle žebříčku. A na Valašsku si také zahrají ve 14. ročníku Memoriálu Milana Maryáše borci nad 40 let.
Ve Slavičíně se očekává účast okolo stovky stolních tenistů z Moravy, Čech a Slovenska. ,,Naší hlavní prioritou ale je, aby k nám přijelo co nejvíc hráčů z našeho kraje," přeje si Jančařík.
Loni se oblíbeného turnaje na Valašsku zúčastnilo 50 hráčů ze 17 klubů. Vítězství v hlavní soutěži jednotlivců vybojoval slovenský reprezentant hájící barvy bundesligového klubu TTC Reinbach Alexander Valúch. Soutěž hráčů do divize loni vyhrál Martin Káral ze Sokola Kostelec, v měření sil veteránů nad 40 let dominoval slovenský matador Bohumil Tiso z Bytče a prvenství v klání dvoučlenných družstev vybojovalo slovenské duo otce a syna Robert Valúch, Alexander Valúch (Kysucké Nové město, TTC Reinbach).
Prezentace ve Slavičíně bude probíhat mezi 8 a 8.45 hodinou a první zápasy v místní sportovní hale začnou v 9 hodin. Blok finálových duelů je na programu mezi 17. a 20. hodinou.

O víkendu budou v Brumově tenisté bojovat v turnajích Masters ATP Valašska

Brumov – Amatérské tenisové ATP Valašska čeká o víkendu v Brumově vyvrcholení sezony. V sobotu se bude na Valašsku hrát společný turnaj Mastes v kategorii Cibula Cup a Medium Cup, v neděli je na programu Turnaj mistrů v hlavní kategorii Open. Cibula Cupu a Medium Cupu se zúčastní po osmi letošních turnajích 16 nejlepších tenistů. Masters kategorii Open si zahraje 12 nejlepších hráčů. Po oba dny se na antukových kurtech v areálu brumovského Topas Clubu začíná v 9 hodin. Hraje se vyřazovacím systémem na dva vítězné sety. Finálové zápasy budou k vidění mezi 15. a 16. hodinou.
Pořadí po osmi turnajích v hlavní kategorii Open ATP Valašska 2016: 1. Martin Marušák (Zlín) 204 bodů, 2. Radek Hořák (Brumov-Bylnice) 191, 3. Josef Hnaníček (Štítná nad Vláří) 147, 4. Jan Kostka 146, 5. Jan Nahodil (oba Valašské Klobouky) 120, 6. Michal Friedrich (Otrokovice) 108, 7. Dušan Machala (Zlín) 104, 8. Martin Liška (Valašská Polanka) 98, 9. Miroslav Petružela (Daskabát u Olomouce) 97, 10. Karel Křen (Luhačovice) 96, 11. Ladislav Psota (Valašské Klobuky) 91, 12. Petr Handlíř (Brno) 82.