Stolní tenisty Zlína čeká ve čtvrtek klíčový zápas s Přerovem

Zlín – Důležité druholigové střetnutí odehrají ve čtvrtek druholigoví stolní tenisté Zlína. Aby si družstvo z krajského města zachovalo naději na záchranu v soutěži, musí v předehrávce 16. kola nutně porazit Přerov. Utkání ve stolně tenisové herně na Podvesné začíná v 18. hodin.

,,Hosté mají mladý snaživý tým, který se díky spoustě odtrénovaných hodin neustále zlepšuje. Nicméně my máme zkušenější a hlavně kvalitnější soupisku. Porazit Hanáky je proto pro nás povinností," uvědomuje si zlínská jednička Tomáš Smýkal. Společně s ním do střetnutí ještě nastoupí Libor Smoček, Arnošt Topič a Zdeněk Dorňák.
,,Abychom Hanáky zdolali, musí bodovat všichni hráči z naší sestavy. Každý výpadek by totiž bojovníci Přerova mohli potrestat," nabádá k obezřetnosti Smýkal.
Ten ví, jak hostující mladíky překonat. ,,Jejich jistota se dá eliminovat tvrdými údery. Hodně nám také nahrává netypické domácí prostředí. To dělá problémy většině soupeřům," věří v dobrý výsledek v letošním ročníku druhé ligy největší tahoun Zlína Tomáš Smýkal.

Kostelec musí nutně zvítězit. Šarovy si pojedou zápas užívat

Kostelec – Zajímavé stolně tenisové třetiligové derby mezi Kostelcem a družstvem Šarov se bude hrát v sobotu na kostelecké půdě. Družstva ze Zlínska se od 15 hodin střetnou v nové herně na Mariánském náměstí ve Štípě.

,,Pro nás je to utkání jako každé jiné. Vzhledem k našemu postavení v tabulce bude však hodně důležité. Proto v něm potřebujeme nutně vyhrát," plánuje jednička a zároveň vedoucí domácího kolektivu Martin Karal. Jeho tým v první polovině základní části v Šarovech vybojoval remízu 9:9. ,,S podobným výsledkem bychom byli spokojení i sobotu. Nicméně v domácím prostředí chceme uhrát lepší výsledek. Hodně ovšem záleží, jestli hosté k nám přijedou s Karlem Bojkem. Pokud dají svému nejlepšímu hráčovi volno, tak věřím, že šestý tým soutěže pokoříme," uvedl před zápasem Karal. Ten až těsně před duelem odtajní sestavu. ,,Jisté je, že nenastoupí Bělík. Využít bychom chtěli někoho z trojice Soukup, Skopal, Skalský, kteří jsou u nás na střídavý start z Přerova. Další, kdo přichází v úvahu je někdo ze čtveřice Nedbálek, Jakub Dufek, Oharek, Jan Dufek. Ti jsou u nás na hostování z KST Zlín," bude čekat až do poslední chvíle, koho do souboje s okresním rivalem nominuje Martin Karal.
Šarovy ovšem domácí nepotěší. K utkání dojedou v kvalitní sestavě, tedy i s Karlem Bojkem a Vítězslavem Račákem. ,,Navíc pro mě a Jahůdku to bude nostalgické střetnutí. Oba jsme totiž v minulosti několik sezon v Kostelci působili," přiznává čtverka hostující soupisky Lubor Křen. Ten zároveň tvrdí, že jeho celek si bude zápas užívat. ,,Snad už jsme v soutěži zachráněni. Proto nebudeme pod psychickým tlakem. Očekávám však vyrovnaný souboj. Domácí hráči jsou ve výměnách rychlejší a pohyblivější. Pro nás zase hovoří větší zkušenosti. Duel skončí 10:8, 9:9, nebo 8:10," typuje Křen, jenž bude po sobotě spokojený, když šarovské družstvo bude mít po skončení zápasu příjemný pocit s dobrého výkonu.

Ve Zlíně se v sobotu koná 25. ročník Běhu Jižními svahy

Zlín – Zlínští krosoví běžci v sobotu pořádají 25. ročník Běhu Jižními svahy. Podnik je rozložený do čtyř mužských a dvou ženských kategorii. Hlavní šestikilometrový závod, který má převýšení 105 metrů, odstartuje v prostorách zlínského sídliště Jižní svahy na Podlesí, poblíž hospody u Macků, v 10 hodin. Trať povede směrem na Kocandu, dále lesem přes Zlínské Paseky, potom po šotolinové cestě k rozcestí Pod Rozhlednou a také k vodárně a zpět. Prezentace probíhá od 8.45 do 9.45 hodin. Pro nejlepší běžce v cíli je připraveno zajímavé finanční ohodnocení. Po skončení hlavního běhu se na Jižních Svazích uskuteční ještě dětské závody.

V loňském roce podnik na největším sídlišti ve Zlíně vyhráli fryštacký reprezentant Ekodrillu Zlín Radoslav Šíbl (23:56) a členka BK Slopné Jana Žaludková, jež brala prvenství za čas 29:35.

Závod v běhu na lyžích Zděchovská třicítka se pojede už po sedmnácté

Zděchov – Už 17. ročník závodu v běhu na lyžích klasickou technikou Zděchovská třicítka se koná v sobotu na Valašsku. Ten se koná na tratích 30 kilometrů a 15. kilometrů. Start je ve Sportovním areálu ve Zděchově, v 10.30 hodin. Prezentace probíhá ve zděchovské kolibě od 7 do 10.15 hodin. Pořadatelé vypsali celkem čtrnáct kategorií. Pět mužských, čtyři ženské, hodnotit se bude také patnáctikilometrový firemní závod trojic, nejlepší Zděchovjan, nejmladší účastník, nejstarší účastník a Zděchovský zabiják, což je vložený závod dvojic ve sjezdu na běžkách vyřazovacím způsobem. Účastnický limit je pro 150 vyznavačů klasického lyžování.

,,Třicet kilometrů dlouhá trať hlavního závodu s celkovým převýšením 1300 metrů, povede stoupáním na Radošov, poté směrem k Pulčínským skalám, na Senické lúky a zpět do Zděchova," představil tradiční a oblíbený zimní sportovní podnik na Vsetínsku jeden z jeho organizátorů Tomáš Frýdl.
Loni se vzhledem k nepříznivému počasí Zděchovská třicítka nekonala. Posledními vítězi jsou z roku 2015 zlínský Tomáš Rudle hájící barvy Vivat Sport Teamu (1:08:37) a Dagmar Podmolíková z TJ Jiskra Otrokovice (1:22:45).

V sobotu si tenisoví matadoři zahrají Zimní debly v Mladcové

Zlín – V nafukovací hale ve Zlíně na Mladcové bude v sobotu k vidění tenisový turnaj amatérů na padesát let Zimní debly v Mladcové 2017. Druhý letošní podnik na českém okruhu padesátníků, začíná v 9 hodin. Na čtyřech kurtech ve speciální tenisové hale se bude nejprve hrát skupinovým systémem, nejlepší páry postoupí do vyřazovacích soubojů. Finále je na programu mezi 15. a 17. hodinou. Očekává s účast okolo 15 dvojic. Turnaj je otevřený pro všechny zájemce, kteří si chtějí poměřit síly s elitními českými amatérskými deblovými specialisty. Podmínkou je ale minimálně pět let zrušená registrace v jakémkoliv tenisovém klubu.

Vítězství z loňských únorových Zimních deblů v Mladcové budou obhajovat Petr Handlíř se Ctiborem Šikem. Brněnsko-zlínská dvojice ve finále porazila debl z Vyškova Jiří Úlehla, Ladislav Jůn 6:4.

Lubomír Hotař