„Sice už tam půldruhého roku nehraji, ale stále je to živé. Pamatuji si hráče i zázemí. Nyní ale musí jít city stranou," uvědomuje si s 61 přesnými zásahy nejlepší střelec nováčka.

Jeho výkon přitom s každým kolem roste a stává se očekávanou oporou desátého celku nejvyšší soutěže.

„V neděli v Hranicích jsme letos ale poprvé, a snad i naposled vybouchli. Mám na mysli první poločas, který byl v našem podání katastrofální. Zatímco soupeři začátek dokonale sedl, my hořeli snad ve všem. Pozitivem je pro nás druhá půle, kde jsme domácí potrápili. Každopádně pokud budou Hranice kompletní, podle mne je to jeden z žhavých aspirantů minimálně na medaili," je přesvědčen Plšek.

On i jeho spoluhráči přitom svůj zrak směřují k dnešnímu důležitému duelu, který patří do kategorie bojů o záchranu. Zlín sice má na Přerov náskok čtyř bodů, ale jakékoliv zaváhání by jejich současnou slibnou situaci dramaticky změnilo.

„To si všichni uvědomujeme, a proto víme, že musíme ne na sto, ale sto deset procent hrát a vyhrát," potvrdil 29letý šutér.

Za důležitý přitom považuje právě vstup do utkání, které se nováčkovi nepovedlo nejen v neděli, ale také v prvním měření sil na Hané, kde ale nakonec slavili vítězství (28:24).

„Čeká nás úplně jiné utkání, ve kterém již budeme my minimálně papírově favority, neboť doma sobě rovné soupeře musíme porážet. Ale ani Přerov nebude v klidu, neboť pro změnu nutně potřebuje bodovat a to je často svazující. Hlavně si pohlídat začátek, karty hrají pro nás!" věří Plšek.

Po zkušenostech z prvního měření sil by měl být Zlín v zápase trpělivý a vsadit na lepší kondičku. „Máme širší kádr, musíme je uběhat. Samozřejmě že na to spoléhat nebudeme a kromě kondičky bychom je chtěli porazit i herně. Cítím, že náš projev se zlepšuje, a když budeme praktikovat naši jednoduchou hru vycházející z obrany, uspějeme," zopakovala úderná spojka, která se už těší i na víkendové derby v Zubří, kde také v minulosti v dresu soupeře nastupovala. „To je ale už dávno. Poslední zápas roku navíc před delší přestávkou bude takovou třešničkou na dortu, kam bychom už chtěli jet v klidu a pokusit se opět překvapit," netají se zlínský Robert Plšek.

Program dnešního 14. kola extraligy: Zlín – Přerov, KP Brno – Zubří, Karviná – Dukla, Frýdek-Místek – Jičín (vše od 18.00).