,,Když jsem se ráno chystal na start, zazněly poplašné sirény. Během závodu na polovičních distancích, který startoval o hodinu dříve než hlavní Ironman, se kolem plavců začali pohybovat asi dva a půl metroví žraloci. Proto bylo po následném zasedání organizačního výboru plavání zrušeno. Ironman v Busseltonu tak startoval intervalově během z pláže do depa cyklistiky. Následně se už podle plánu jelo na kole 180 kilometrů a poté běžel maraton,“ vysvětloval Petr Vabroušek.

Podobné starty mu však nesedí. ,,Proto jsem prvních třicet kilometrů jezdil na kole osamoceně až někde kolem pětadvacáté pozice. Postupně jsem se ale zapracoval do svého tempa a hlavně ve druhé polovině cyklistiky jsem hodně soupeřů předjel,“ prozradil železný muž z Malenovic.

Ten na maraton vybíhal z patnácté příčky. S malým odstupem před ním bylo pět běžců ,,Nicméně vlna veder, která do Busseltonu dorazila ze západní Austrálie se postarala o šestatřicetistupňové peklo. Ještě několik dnů před závodem tam totiž bylo jenom dvacet stupňů, takže jsem neměl příležitost na velké vedro se aklimatizovat. Maraton jsem tak dost protrpěl a do cíle jsem se posunul pouze na konečné třinácté místo,“ informoval Vabroušek, který je však s australskou misí spokojený.

 ,,Vítězství v Kangaroo Islandu a třináctou příčku v Busseltonu hodnotím jako povedené výsledky. Navíc oba závody pro mě byly výbornou přípravou na únorového třídenního Ultramana na Floridě. Tam se první den bude 10 kilometrů plavat a pojede se 176 kilometrů na kole, druhý den se pojede na kole 276 kilometrů a třetí den bude následovat pětaosmdesátikilometrový běh,“ podělil se s informací, co ho na začátku sezony 2018 čeká Petr Vabroušek.