Domácí ztratili dobře rozehraný zápas. Čamlíci sice v souboji s druhým týmem tabulky dlouho dotahovali brankový náskok soupeře. Postupně prohrávali 0:1, 1:2 a 2:4.

Na začátku třetí třetiny se jim však po dvou trefách Hruboše a gólu Nohala podařilo otočit stav na 5:4. Závěr střetnutí ale malenovický tým nezvládl.

V devětatřicáté minutě totiž Sup v přesilovce po ráně od červené čáry vyrovnal na 5:5 a za jedenáct sekund po zaváhání domácích obránců vstřelil vítěznou branku Suchdolu nad Lužnicí Škarda.

,,S druhým celkem soutěže jsme odehráli dobrý zápas. Vytvářeli jsme si šance. Hosté ale byli v koncovce produktivnější. Navíc nám dělal problém pohyb Jihočechů. Zlomovými moment duelu byl gól na 2:4, který jsme dostali při vlastní přesilovce a potom nezvládnutý konec utkání,“ konstatoval po souboji s aspirantem na postup do extraligy vedoucí mužstva Malenovic Tomáš Bubrinka.

Florbalisté holešovského béčka
Florbalový zápisník Lubomíra Hotaře

V neděli Čamlíci bez dvou tahounů Adama Hruboše a Milana Skyby prohráli s Jihlavou 1:3.

,,V porovnání s duelem se Suchdolem nad Lužnicí jsme zlepšili obranu. Nedařilo se nám ale proměňovat šance. V koncovce nám chyběl větší důraz a někdy i štěstí. První gól od Střechy nás ještě nezlomil, protože za dvě minuty Eibensteiner vyrovnal na 1:1.

Jakmile však ve druhé třetině Jihlava vstřelila Dankem druhou branku, tak už bylo těžké prosazovat se v hostujícím obranném pásmu. Celek z Vysočiny dobře vykrýval prostory před svým brankovištěm. Proto jsme se dostávali pouze ke střelám z dálky,“ uvedl po nedělním zápase domácí útočník Filip Nohal.

V aktuální neúplné tabulce je malenovické mužstvo na osmém místě. V neděli od 14 hodin čeká Čamlíky velmi důležitý souboj na ploše devátého týmu soutěže v Přelouči.          

Výsledky 12. a 13. kola:

HBC MALENOVICE – SUCHDOL NAD LUŽNICÍ 5:6 (1:1, 1:3, 3:2)

Branky Malenovic: Hruboš 3, Skyba, Nohal.

HBC MALENOVICE – SK JIHLAVA 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branka Malenovic: Eibensteiner.

Malenovice: Terna (Opavský) – Novák, Kalivoda, Věchet, Machálek, Vingárek, Březík, Mikl – Nohal, Huťka, Hruboš, Havlík, Šimíček, Hladký, Skyba, Hofrichter, Ševčík, Jan Brázdil, Eibensteiner, Mahdal.