Domácí pamětníci marně pátrali, kdy naposledy Zlín v mistrovském zápase vyzrál na Zubřany.

„Třebaže to bylo v minulém století, moc dobře si na to vzpomínám. Bylo to chvíli po mém příchodu do Zubří, okolo roku 1994. Tehdy byl ještě Zlín velmi silný, měl generaci, která mohla dosáhnout velkých výsledků," přiznal současný lodivod Zlína Andrej Titkov, který se ale minulostí před derby nezabýval.

„Nyní jsem ještě v klidu, ale v pátek po obědě na mě asi nervozita dolehne. Přece jenom poprvé coby trenér povedu tým proti celku, kde jsem prožil mnoho krásných hráčských let a kde stále bydlím," připomněl Titkov.

Žádné speciální prémie však ve zlínské kabině nevypisoval. Na to jsou prý jiní.

„Spočítali jsme, že včetně mě je nás hned devět, kteří v minulosti minimálně prošli Zubřím. Pokud tedy vyhrajeme, bude to velká hostina," směje se 43letý kouč, jenž ale několik taktických prvků připravil.

„Jde jen o detaily, které klukům řeknu až před utkáním. Máme ale široký kádr, který dokáže flexibilně v průběhu zásadně měnit naší hru."

Současně potvrdil, že na rozdíl od Zubřanů vůbec nemusel hledat pro své svěřence motivaci.

„Už jen samotný fakt získat skalp mistra je dostačující. Cítím z kluků obrovský hlad a touhu po úspěchu, chtějí ukázat, že mají na víc. Všichni se na utkání moc těší, a i proto v minulých dnech chodilo na tréninky mnohem více hráčů než obvykle," potěšilo Titkova, jenž jejich formu prověřil v úterý v Hranicích.

„Sice jsme prohráli o dvě branky, ale jinak jsme podali velmi dobrý výkon, nad mé očekávání. To ale není dobré, když se v přípravě daří," neskrývá před dnešním pohárovým duelem menší obavy Titkov.

Stejně tak neřeší problémy soupeře, který má problémy s formou, ale i se sestavou.

„Zaslechl jsem to, ale nezveličuji to. Zubří totiž má mnoho kvalitních hráčů, navíc znám jejich vítěznou mentalitu. My se ale budeme soustředit na vlastní hru. Jsme v pohodě, není důvod si nevěřit," hřímá sebevědomě Titkov, jenž věří, že se dočká největší návštěvy sezony.