Téměř jistý účastník jarní baráže na podzim nezískal ani bod a cokoliv jiného než jasná výhra Fatry by bylo velkým překvapením. Bitva krajských rivalů začíná v 18 hodin.

„Pozice favorita se v žádném případě nezříkáme. Při veškerém respektu k soupeři je naší povinností zvítězit a zbytečně nedevalvovat předchozí práci a dobré výsledky v průběhu podzimní části sezony," říká bez vytáček zlínský trenér Roman Macek, jehož tým by v případě úspěchu strávil nadcházející svátky v čele extraligové tabulky.

Fatra dělá pro úspěch maximum a svému spřátelenému regionálnímu klubu nepovolí v derby postavit mladé zlínské volejbalisty, kteří ve Starém Městě hostují. „Vzhledem k tomu, že třeba Matějka se posledně nevešel ani do sestavy, nepředpokládám, že by to byl pro soupeře nějaký citelný zásah. Všeobecně vzato se však všichni naši mladí kluci hostující ve Starém Městě připravují přes týden s námi, takže by bylo trochu divné, kdyby měli nastoupit proti nám," argumentuje věcně a logicky Macek.

Nehledě na to, že loňský nováček se nachází opravdu ve srabu a v extralize je spíš do počtu. Zlínští mladíci by mu trn z paty nevytrhli. „Bohužel nemáme mančaft na to, abychom se v soutěži nějak výrazněji prosazovali. Psychicky jsme se zablokovali, hráči byli zvyklí v první lize pravidelně vyhrávat a teď se jen těžko srovnávají s přívalem porážek," nezastírá hrající trenér Starého Města Petr Karabec.

Za vše hovoří skutečnost, že když v utkání proti Ústí nad Labem epizodně nastoupil, na straně svého týmu jednoznačně vyčníval. Smutné vysvědčení pro zbytek mužstva. „Ale v derby to může být trochu jiné. Kluci se dobře znají a věřím, že Zlín dokážeme alespoň trochu potrápit. Na druhou stranu, pokud domácí nic nepodcení, měli by zvítězit," uznává Karabec s tím, že svému celku dnes pomůže jen jako trenér. „Návrat na hřiště neplánuji," potvrdil.