,,Po 750 metech plavání v umělém jezeře Binnenalster jsem šel z vody na 23. příčce. Díky povedenému prvnímu depu jsem se pak na kole dostal do vedoucí desetičlenné skupiny. Ta ale byla v průběhu jednadvacátého kilometru cyklistiky dostižena druhým balíkem. Po technicky náročné cyklistice, při které jsem si musel poradit s úzkými zatáčkami a celou řadou otoček jsem z kola seskakoval na 26. místě v třiatřicetičlenném balíku,“ popsal Radim Grebík vývoj úvodních dvou disciplín.

,,Na kole jsem nic nevymýšlel, protože jsem věděl, že trať je poměrně nebezpečná. Proto jsem nic neriskoval,“ přiznal také.

V běhu si pak rodák ze Vsetína zajistil 18. místo, kterým překonal svůj dosavadní nejlepší výsledek v závodě prestižní série mistrovství světa. Tím byla 21. příčka v Hamburku v roce 2021.

,,Letos byla v Hamburku větší konkurence, než v loňském roce,“ upozornil Radim Grebík.

Ten má letos ještě před sebou dva vrcholy sezony. Start na mistrovství Evropy v Mnichově a účast v domácím Světovém poháru v Karlových Varech.

V Hamburku se konal také závod štafet. V něm Česko v sestavě Radim Grebík, Petra Kuříková, Jan Volár a Dana Přikrylová obsadilo 10. místo. Vítězná Velká Británie dosáhla času 1:20:50. Česko na ni v cíli ztrácelo 3 minuty a 21 sekund.

V historickém centru Hamburku každý člen štafety plaval 300 metrů, na kole jel 6,5 kilometru a běžel 1,7 kilometru.

Seriál mistrovství světa teď čeká dlouhá pauza. Další závod se uskuteční až 7. a 8. října na Sardinii v Cagliari v Itálii.

VÝSLEDKY ZÁVODU MUŽŮ V HAMBURKU (750 metrů plavání, 21 kilometrů cyklistika, 5 kilometrů běh):

1. Hayden Wilde (Nový Zéland) 53:10

2. Matthew Hauser (Austrálie) 53:13

3. Jawad Abdelmoula (Maroko) 53:26

18. Radim Grebík (Česko) 53:59