„Těsně před startem se sice už dvě omluvily, ale podle všeho by mělo odstartovat nástrahám více než 60 kilometrů dlouhé trati s pěti měřenými úseky o délce necelých 30 kilometrů přes 70 vozů," potěšil fanoušky šéf závodu a předseda Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota Josef Minařík.

Při loučení se sezonou tak nebude jen kvantita, ale i kvalita. K vidění totiž bude hned sedm vozů specifikace WRC, čtyři vozy kategorie Super 2000 a tři vozy kategorie R5. K největším favoritům bude bezpochyby patřit obhájce loňského prvenství Tomáš Kostka, dále úřadující slovenský mistr Jaroslav Melichárek nebo Roman Odložilík.

„Celkový počet přihlášených posádek nás příjemně překvapil. Původně jsme počítali s účastí kolem padesátky vozů a nakonec se jich přihlásilo o třetinu více. Je vidět, že náš region je rallye zaslíbený," pochvaluje si Minařík.

„Na některých rallysprintech byl letos vidět úbytek startujících, nicméně na podnicích konaných v našem kraji to neplatí. Vedle špičkových závodniček bude k vidění řada dvoukolek nebo historické vozy. Parádní sport bude k vidění i v nižších objemových třídách," těší se šéf závodu.

Opět se závod pojede na dvou úsecích. Na rozdíl od minulých let sice chybí v itineráři populární erzeta Bernardýnská, kterou tak nahradí úsek nazvaný Fagus – Lípa.

„Nepodařila se nám sehnat všechna potřebná povolení pro stávající erzetu. Ale i nová bude velmi atraktivní, neboť jsme ji v delší formě měli připravenou pro letošní ročník Kopné. Nyní tak využije osvědčenou klasickou část na Rakové od Zádveřic kolem křížku až k odbočení u lesa. Cíl bude situován nad benzinovou stanicí ve Slušovicích," upřesnil Minařík.

Naopak nebude chybět okruhová speciálka v okolí dostihové dráhy ve Slušovicích, která se pojede hned třikrát a kde budou organizátoři vybírat vstupné ve výši 40 korun.

„Slavnostní vyhlášení bude v sobotu od 18.30 hodin v nedalekém Derby klubu uvádět herec Lukáš Langmajer, o skvělou atmosféru se navíc postará skupina Hamleti se svými tahouny Hámou a Gondíkem," upřesnil tiskový mluvčí akce Roman Ordelt.

Program závodu

  • 11.30: Start ve Slušovicích
  • 11.30: RZ 1 Slušovice okruh (5,37)
  • 12.06: RZ 2 Fagus Lípa (6,69)
  • 13.29: RZ 3 Slušovice okruh (5,37)
  • 13.57: RZ 4 Fagus Lípa (6,69)
  • 15.10: RZ 5 Slušovice okruh (5,37)
  • 15.20: Cíl UP Nové Dvory
  • Celková délka závodu 61,13 km, RZ: 29,49 km

Top 10 startovní listiny

Kostka Tomáš – Kučera Ladisla (Ford Fiesta RS WRC)
Melichárek Jaroslav – Melichárek Erik (Ford Fiesta RS WRC)
Odložilík Roman – Tureček Martin (Ford Fiesta R5)
Tomaštík Jaromír (Subaru Impreza WRC)
Cserhalmi Tibor – Vejačka Peter (Škoda Fabia WRC)
Černý Jan – Černohorský Petr (Škoda Fabia S2000)
Tlusťák Antonín (Škoda Fabia S2000)
Kukučka Tomáš – Mozner Radovan ml. (Ford Fiesta R5)
Drotár Igor – Bánoci Vladimír (Škoda Fabia WRC)
Mikuláštík Silvestr (Škoda Octavia WRC)