Skvělou formu přičítá kvalitním tréninkům pod koučem Karlem Ševčíkem a také změně pozice. V polovině sezony se přesunul v útočné formaci z centra na křídlo.

„Balonky se ke mně dostávají víc dopředu, mám šance a padá mi to tam,“ dodal Sovják.

V produktivitě se v klubovém žebříčku přetahuje o prvenství s Pavlem Jurčíkem. Kolo před koncem základní části mají oba florbalisté 25 bodů. Jurčík za 17 branek a osm asistencí.

„Nehledíme na to a nemáme mezi sebou žádnou rivalitu. Jsem rád, že i Pavel se prosazuje a ještě by se klidně mohlo přidat víc hráčů,“ pousmál se otrokovický patriot.

V týmu je Tomáš Sovják velmi ceněný a trenér Karel Ševčík se dokonce nedávno nechal slyšet, že má talent od boha a může pomýšlet na reprezentaci.

„Potěší to. Repre nyní neřeším, soustředím se na ligu. Ale samozřejmě by to bylo krásné, kdybych se tam dostal. Florbal hraju od dětství a za ty roky by to byla odměna a zadostiučinění,“ přiznal kanonýr.

Na domácí soutěž se v těchto dnech může soustředit v klidu, protože Panteři i přes poslední prohru ve Střešovicích mají zajištěný postup do vyřazovacích bojů. Závěrečné kolo, ve kterém se v neděli od 17 hodin utkají s Chodovem, ale nemíní jen tak odehrát. Chtějí si udržet šesté místo v tabulce.

„Zaručuje to elitu na Czech Open,“ vysvětlil Sovják.

Kromě toho čeká Pantery v neděli ještě jedna napínavá situace. A totiž který tým z prvních čtyř pozic si je vybere pro čtvrtfinále play-off.

„Popravdě si nepřejeme Mladou Boleslav. Už jsme se s ní střetli v předchozích letech, tak bychom byli rádi za někoho jiného. Byl by to nový impulz,“ sdělil otrokovický odchovanec.

Vedle vedoucího celku jsou v osudí ještě Chodov, Střešovice a Vítkovice. Jak to dopadne pro Pantery? A bude Tomáš Sovják řádit i ve vyřazovacích bojích?