„Karviná asi pohárový zápas trochu podcenila, čekala, že ve středu zápas vypustíme. My ale naopak využili dané situace, tato výhra nám hodně pomůže," věří 30letý kanonýr, jenž ve středu zaznamenal nejvíce branek v zápase sezony – šest.

Jak si vysvětlujete zlepšení formy? Více trénujete?

Ne, připravuji se pořád stejně, nepřidávám si. Přijde mi, že ke každému zápasu přistupuji stejně zodpovědně. Možná to zlepšení přišlo i díky tomu, že jsme získali body s Frýdkem-Místkem a teď po pěkném výsledku přehráli Karvinou.

Není důvodem zlepšení i nedávný pohovor s trenérem?

(Smích.) My se potkáváme často i v Zubří, spolu hovoříme furt, takže těch pohovorů je asi více. (Úsměv.)

Takže naposledy vám kouč Mičola i nějak pohrozil, pokud se nezlepšíte?

Ty ty ty mám i doma, takže kdybych si z toho měl dělat hlavu, tak se z toho zblázním. (Smích.) Házenou hraji už nějaký pátek a vím, že je to v hlavě. Na zlepšení na povel bohužel neznám recept. Každopádně po letních změnách v kádru a obrany je možné, že jsem se trochu hledal a teď mi to konečně sedlo.

Nebyl problém i ve vašem zdraví?

Na to se mě trenér také často ptá, ale spíše ne. Paradoxně mi přijde, že čím více mě kolena bolí, tím je to lepší. (Smích.) Ale co se týče mého v létě operovaného ramena, tak v prvních zápasech jsem jej hodně cítil. Ani teď to ještě není ideální, protože stokilové chlapy na jedné ruce už neudržím, bolí to. To už ale je asi doživotní problém, nárazy na klíční kost budou bolestivé.

Cítíte, že i vaši spoluhráči v posledních zápasech výkonnostně vyrostli?

Rozhodně. Ruda Kafka hraje po zranění tak dobře, jako by snad neměl ani přestávku. Asi si psychicky odpočinul. A v neposlední řadě skvěle hrají i David Poloz a Radek Doležel.

Čekal jste, že tak jasně porazíte i další kvalitní tým pošilhávající po první osmičce?

Sami to asi Karviňáci nečekali, že zde dostanou takovou nadílku (35:23), naopak pro nás dobře, je to velké povzbuzení. Je fakt, že nám i více přeje štěstí, protože proměňujeme šance, které se nám v minulých zápasech nedařilo využít a nyní proti Karviné nám spadlo do brány téměř vše. Pevně věřím, že potvrdíme zlepšení i v pátek v Přerově a kéž by to vyšlo i v posledním duelu roku příští sobotu doma s Brnem.

Není škoda, že jste se výsledkově chytili až v poslední třetině základní části extraligy, kdy vaše ztráta na vytoužené play off je osm bodů?

Také jsem si to říkal. Navíc i loni naše forma gradovala rovněž v závěru kalendářního roku. Možná je to tím, jaká je v hale zima. Nás to nutí více se snažit, běhat a soupeř je tím chladem zaskočen. (Smích.) Ale po pravdě na trénincích je zde zima ještě větší.

Jak jste tedy přehodnotili svůj předsezonní cíl?

Dostat se do play off by byl zázrak. Proto chceme dostat pod sebe Litovel, skončit desátí, a přestože body ve spodní skupině už nebudou hrát takovou roli, posbírat jich co nejvíce. Naučit se opět vyhrávat, získat herní jistotu a sebevědomí, které nám v úvodu asi chybělo.