„Nevím, jestli jsme nemohli, ale přestali jsme najednou hrát naše signály, čímž se zcela rozpadl útok. A když se nám rozsypala i hra v obraně, bylo prakticky po zápase," smutnil se sedmi góly nejlepší střelec domácích Rudolf Kafka.

„Dalo se Jičín porazit, neboť i jeho postihl menší výpadek, ale nevyužili jsme jej tak jako oni," posteskla si talentovaná spojka Zlína.

Tragédii z porážky ale nedělá. Naopak svůj zrak směřuje na duely proti celkům ze spodní šestky, která si to po skončení základní části rozdá dvojkolově o sestup.

„Ve středu jsme mohli získat jen body navíc. V příštích pěti kolech máme reálnou šanci bodovat ve dvou duelech – zejména v Kopřivnici a pak doma s Karvinou. Už u nich jsme totiž na podzim sahali po bodech," připomněl Kafka junior, který se po nevyrovnaných výkonech v závěru uplynulého kalendářního roku dostává zpět do střelecké pohody.

„Trochu jsem se trápil, už jsem toho měl docela dost. Téměř dvouměsíční pauza mi přišla vhod," připustil.

Další extraligový duel čeká nováčka již zítra na půdě pražské Dukly, kterou v říjnu doma porazil (27:22).

„Na Dukle to není nikdy lehké, a to ať mají formu, nebo ne. U nich se moc nevyhrává, proto i přes podzimní domácí výhru můžeme v Praze jen překvapit," je realistou Kafka.