„Mladá Boleslav dlouhodobě patří mezi naše nejméně oblíbené soupeře v superlize. Už si ani nepamatuji, kdy jsme ji porazili, doma je to snad vůbec poprvé! V posledních letech byla naší noční můrou,“ přiznal Radovan Michajlovič, jenž se ale neradoval jen ze tří zlatých bodů, ale také asistence na poslední brance Otrokovic do prázdné brány. „Protože mi výhozy nejdou, tak se na ně nesoustředím. Letos je to má první asistence, celkově v extralize asi třetí nebo čtvrtá,“ culila se po utkání od návratu mezi elitu dlouholetá opora Panterů, která byla vyhlášena nejlepším hráčem šlágru 16. kola superligy.

Nedávno jste se dočkal premiérové vychytané nuly v superlize proti Pardubicím (2:0). Co má pro vás větší cenu – shut out, nebo asistence na gólu?
Rozhodně vychytaná nula. V nižších soutěžích jich mám už několik, ale superliga je jen jedna. Také mě to dost stálo do klubové kasy. Za asistenci na gólu po mně snad nic nebudou chtít. (smích)

Zrajete jako víno? Máte nejlepší formu?
S přibývajícími roky je to opravdu lepší, uvidíme jak to půjde dále. Zatím se mi ale daří, mám sebevědomí, podávám vyrovnané výkony.

Co stálo za vaším úspěchem nad úřadujícími mistry?
Především skvělý týmový výkon. Kluci hráli organizovaně, parádně bránili, padali do střel, hodně mi usnadnili práci, moc jsem toho navíc ani nechytil. Popravdě jsem spíše Boleslav nepoznával, nebyla ve své kůži. Zatímco my hráli na krev, oni si mysleli, že jim to půjde samo, porazí nás profesorským výkonem.

Superligoví florbalisté Otrokovic (v bílém) v sobotním 16. kole překvapily a sesadili lídra Mladou Boleslav, kterému jako první uštědřili první porážku sezony v řádné hrací době (6:2).
Florbaloví Panteři porazili lídra a za odměnu dostali nové tepláky

Ve Vítkovicích jste šest minut před koncem neudrželi tříbrankové vedení. Neměl jste strach i nyní?
Vůbec. I kdybychom hráli ještě o třetinu déle, dnes by nás nepřetlačili. V Ostravě jsme naopak vyhlíželi konec, domácí nás válcovali celou poslední třetinu, vyrovnání viselo ve vzduchu. Nyní s Boleslaví jsme byli lepší, naše výhra rozhodně není náhoda.

V posledních dvou kolech jste katy lídra superligy. Po sobotě je jím pro změnu Chodov, kam vyrážíte o víkendu. Jedete tedy vyhrát?
Letos se opravdu nebojíme nikoho. Cítím, že tento výběr z týmového pojetí patří mezi nejlepší, co kdy tady byl, hlavně střílíme branky. Cítím, že letos můžeme udělat zajímavý výsledek, minimálně semifinále. Pokud nám ale vydrží zdraví! I v Praze se nyní pokusíme překvapit, devět zápasů v řadě jsme v základní hrací době neprohráli, jsme na vlně úspěchů!

Trenér Ševčík by vás rád viděl v reprezentaci. Dobře se to poslouchá?
Ale to říká pořád. (smích) Naposledy jsem byl na Světových hrách v létě, ale konkurence na brankářském postu je obrovská. V širší nominaci je náš šest sedm. Mým přáním je účast na MS, což je za rok, ale pojedou jen dva. Uvidíme, jakou formu budu mít touhle dobou, šanci snad mám.

Od této sezony jste poprvé v životě oblékl v utkání rukavice. Kdy a proč jste se rozhodl pro změnu?
Vše se událo v létě na reprezentačním srazu, kde mi je Lukáš Bauer vnutil k vyzkoušení. A jsem rád, protože byly opravdu dobré. Jsou totiž speciálně dělané pro americký fotbal, lepivější, se silikonovým povrchem. Nechápu, jak jsem tak dlouho mohl chytat bez rukavic. Nedávno jsem to vyzkoušel na tréninku a bál se. Bez rukavic už ani ránu. (smích)