Nejsilnější kategorií je společnost padesátníků, ve které myslí na zisk předních příček Štefan Sagáčik z Valašského Meziříčí a Libor Slováček ze Vsetína.

,,Na veteránské turnaje jsem se nijak speciálně nepřipravoval. Formu a kondici jsem se snažil udržovat pravidelnými tréninky. Hodně mi také pomáhaly odehrané zápasy ve třetí lize za KST Vsetín,“ uvedl před úvodním turnajem loňský vítěz mezi padesátníky Štefan Sagáčik.

 Jeho klubový kolega Libor Slováček loni ovládl společnost čtyřicátníků. Letos už ale bude sbírat vavříny mezi padesátníky.

,,Přípravu jsem měl podobnou jako Sagáčik. Kromě toho jsem se ve vánoční pauze zúčastnil dvou turnajů,“ prozradil Slováček.

Ten věří, že se bude moci ve všech zápasech spolehnout na dobrý servis a forhendový i bekhendový topspin. Jeho zbraní by měla být i variabilní hra.

Ilustrační foto. Petr Vabroušek před World Marathon Challenge 2019
Další výzva pro Petra Vabrouška. Za sedm dnů na sedmi světadílech sedm maratonů

,,V konečném účtování české Velké ceny bych chtěl v mé nové kategorii skončit do třetího místa. Největšími soupeři by kromě Sagáčika měli ještě být Vladimír Jelínek z Turnova, Slovák Daniel Cvečko z Martina, českobudějovický Pavel Jašek a další valašskomeziříčský matador Jaroslav Došek,“ plánuje Libor Slováček.

Velké ambice má i loni stříbrný mezi pětašedesátníky Petr Polák. ,,V naší společnosti zůstávají stejní favorité jako v loňském roce. Mými největšími soupeři by tak zase měli být František Just z České Lípy, Brňan Milan Rakovický a Miroslav Svědík z Liberce,“ předpokládá stále jedna z opor třetiligového Zlínského Orla.

Polákovou největší zbraní jsou dlouholeté zkušenosti z nejvyšších stolně tenisových soutěží. Opřít se může i o dobrý pohyb a výbornou kondici, kterou si navíc udržuje při tenise, na kole a při plavání.

,,Pokud mi zdraví vydrží, tak si samozřejmě dávám nejvyšší cíle. A to Velkou cenu 2019 mezi pětašedesátníky vyhrát,“ věří si matador ze Zlína.

Na veteránskou sezonu se rovněž těší Jaroslav Kučera. Ten bude obhajovat zlatou příčku mezi sedmdesátníky. ,,Největšími soupeři budou opět Miloš Matějíček z Jeseníku a Karel Hrnčiřík z Mariánských Lázní,“ ví slavičínský stolní tenista, kterého však v přípravě limitovaly zdravotní neduhy. Chuť vítězit ale sportovní matador z Valašska neztratil.

 ,,Abych však svoje největší soky znovu porážel, tak musím neustále vylepšovat servis i příjem. Zapracovat musím i na větší jistotě ve hře trávou,“ uvědomuje si Jaroslav Kučera.

PROGRAM VELKÉ CENY ČESKA MASTERS 2019

2. února – Holice, 30. března – Neratovice, 20. dubna – Havířov

18. května – Praha, 15. června – Hostinné, 31. srpna – Liberec

5. nebo 12. října – Jaroměř, 16. nebo 23. listopadu – Turnaj mistrů v Hluku.                                                                       Lubomír Hotař