Moravané dnes ve vlastní hale vedli 2:0 na sety, jenže poté zcela zkolabovali v útoku a vítězi základní části postup doslova darovali na zlatém podnose.

ZLÍN - ČESKÉ BUDĚJOVICE 2:3 (21, 23, - 21, - 20, 9) konečný stav série:0:3

"Sezona měla ještě pokračovat. Bezmezně jsem věřil, že Budějovice dostaneme do dalších zápasů," litoval zlínský trenér Roman Macek "Jsem hodně zklamaný. Na Budějovice jsme měli, ale zase jsme se zalekli vítězství," přidal smečař Tomáš Fila. Domácí ke své škodě okopírovali první čtvrtfinálové střetnutí. Tentokrát však měli k pokoření Jihočechů hodně blízko. Ve třetí sadě vedli 18:16, jenže od tohoto stavu si Zlín nedokázal poradit s obranou soupeře. "Neuměli jsme lépe vyhodnotit útočné situace a ubrali na agresivitě," viděl Macek. Ztráta třetího dějství srazila jeho výběr do kolen a z nich už se domácí nezvedli.

"Tragické bylo, že jsme Budějovice nechali ve čtvrtém setu uhrát dvě šestibodové série. To je půlka sady ve dvou postaveních," kroutil hlavou kouč Fatry. "Opět jsme selhali v útoku," stýskal si Fila, který v úvodních dvou dějstvích drtil hostující tým tvrdým podáním. S postupujícím časem ale šla kvalita zlínského podání dolů. "Nabádal jsem své hráče k trpělivosti. A uvozovkách jsem jim říkal, že na postup máme tři možnosti," líčil budějovický trenér Petr Brom, který si postupu přes Fatru hodně cenil. "Rozhodli jsme ve třech hodně těžkých zápasech. Zlín hrál dobře, všechna utkání jsme těžko otáčeli," oddechl si Brom.

Rozhodčí: Grabovský, Došlík. Čas:103 min. Diváci:400. Zlín: Jakubíček, Kolář, Čechmánek, Fila, Paták, Sedláček, libero Bence - Mračko, Herich, Krba, Gurský.

Další výsledky:

  • Kladno - Opava 3:1 (stav série:2:2)
  • Ústí - Liberec 0:3 (0:3)
  • Brno - Ostrava 3:1 (2:1).