,,Po plavání jsem byl pětadvacátý, ale po cyklistice jsem se posunul na dvanáctou příčku. Dařilo se mi také v závěrečném běhu. Ve velkém vedru jsem předběhl ještě tři soupeře,“ byl se svým výkonem poměrně spokojený Petr Vabroušek.   

V závodu žen vybojovala Silvie Pavlíčková z Aspotu Hulín čtvrtou příčku (5:00:03). Zvítězila Pavlína Baťková (Triexpert Mild Racing Team, 4:44:42).

,,V letošním Czechmanovi jsem se chtěla umístit v první desítce výsledkové listiny. To se mi v kvalitní konkurenci podařilo,“ pochvalovala si Silvie Pavlíčková.

,,Nesedlo mi však úvodní plavání a z vody jsem šla ze zadních pozic. Na 70. kilometru cyklistiky už jsem ovšem byla na třetím místě. Na začátku závěrečného běhu mě ale předběhla Petra Veselá a tak jsem se propadla na čtvrtou pozici. Na ní jsem zůstala až do cíle. Až do konce závodu jsem však odrážela ataky Kateřiny Strnadové a Markéty Cibulkové,“ popsala vývoj pardubického závodu reprezentanta hulínského Aspotu Pavlíčková. 

V Czechmanovi sahala po dobrém výsledku i jedna z favoritek Helena Kotopulu (Moraviaman Otrokovice).

 ,,Na kole jsme brzy stahovala ztrátu, kterou jsem nabrala po plavání. Už po několika kilometrech cyklistiky jsem se probojovala do čela. Ovšem na třicátém kilometru mi ale praskl nový řetěz a tím pro mě závod skončil. Byla to moje první diskvalifikace v kariéře,“ byla pochopitelně zklamaná Helena Kotopulu.         

Ilustrační foto k pozvánce na víkendové bikemaratony.
Čtyři bikemaratony se o víkendu pojedou ve Zlínském kraji