„I když to tak podle výsledků nevypadá, tak téměř jako ve zbytku sezony platilo, že bodovat mohl v kterémkoliv zápase kterýkoliv z týmů. V tomto kole jsme nakonec skončili až na pátém místě, celkově jsme ale třetí pozici i s náskokem udrželi," radoval se gólman prvního celku Martin Struhař.

Ještě větší radost ale měla zlínská „rezerva" Jiří Landt, Ludvík Písek, které se po třetím místě na klání ve Svitavách podařilo stáhnout minimální ztrátu a z pátého místa se zachránit mezi elitou.

„Oba cíle klubu se tedy podařilo splnit, i když o infarktové okamžiky nebyla nouze," oddechl si druhý gólman Ludvík Písek. „Věděli jsme, že klíčové mače nás čekají zejména proti Nezamyslicím a Plzni. S Favoritem Brno 2, který byl již jasným sestupujícím, měli takřka povinnost bodovat všichni. Po vynikajícím vstupu, kdy jsme se štěstím porazili naši jedničku a následně remizovali i s Brnem 1, přišlo lehké vystřízlivění v souboji s jejich rezervou.

Duel z 0:3 jsme nakonec otočili a po výhře nad Nezamyslicemi to již vypadalo, že máme hotovo. Po prohře s Plzní 3:5 jsme se ale strachovali a v jednom zápase nás dokonce osm vteřin dělilo od sestupu," přiznal útočník Jiří Landt. „Každopádně jsme rádi, že po bodovém výpadku z prvních dvou kol jsme se zdvihli a špatně rozehranou sezonu jsme i přes zdravotní problémy dotáhli do zdárného konce," raduje se.

Na zlínskou jedničku nyní čeká další pokus o medaili. Loni jim bronz vyfoukla právě klubová dvojka. „V semifinále se utkáme s SC Svitávka s Hrdličkou s Loskotem, se kterými máme sice pasivní bilanci, ale určitě je to pro nás přijatelnější soupeř než úřadující čeští mistři a bronzoví z MS Skoták se Šmídem," dodal útočník prvního týmu Jan Krejčí.

Konečné pořadí extraligy po 4. kolech: 1. F. Brno 1 61b, 2. SC Svitávka 1 58, 3. Zlín-Prštné 1 35, 4. Plzeň 1 31, 5. Zlín-Prštné 2 25, 6. Nezamyslice 23, 7. F. Brno 2 6.