Slavičín nejprve nezvládl souboj s družstvem FBC Slovácko Kunovice a se čtvrtým kolektivem přeboru prohrál 5:9.

,,Do duelu s nejbližším konkurentem na pobyt na bronzové příčce tabulky jsme vstoupili aktivně a soupeře jsme zpočátku zápasu nepouštěli do žádných gólových situací. Díky útočnému pojetí jsme se v páté minutě po ráně Šimoníka ujali vedení. Hned záhy však Kunovice ožily a do konce první třetiny stačily obrátit vývoj skóre na 1:3.

Od druhé části se nám navíc ještě nedařil ani přechod přes střední pásmo a s chutí hrající soupeř toho využil k navýšení náskoku až na 6:2. Na startu závěrečného dějství nám svitla naděje na záchranu střetnutí, to když během osmi sekund Vaculík a Papež korigovali stav na 4:6. Dramatický závěr ovšem celek ze Slovácka odmítl a oplatil nám tak porážku z posledního vzájemného měření sil," informoval o nečekané ztrátě forvard Valachů Ondřej Boček.

V následném utkání se slavičínské družstvo vítězstvím 6:5 nad céčkem Hluku naopak postaralo o překvapení. ,,Střetnutí s lídrem Zlínského přeboru se hrálo ve vysokém tempu a k vidění v něm byla spousta zajimavých momentů. My jsme vedli 3:1, ale v osmadvacáté minutě jsme po dvou gólech Petlana během čtyřiceti sekund prohrávali 4:5.

Aby toho nebylo málo, tak byl o necelé dvě mimuty později po slovní přestřelce s Vlachopulosem vyloučen do konce zápasu Šimoník. Ve hře čtyři na čtyři se nám však po trefách Fojtíka a Papeže podařilo zvrátit stav na 6:5. Ten jsme udrželi i v následném dlouhém pětiminutovém oslabení. V této pasáži zápasu byl velkou oporou gólman Pazdera," radoval se ze skalpu silného protivníka autor dvou gólů Slavičína Ondřej Boček.

Výsledky 17. a 18. kola

FBC SLOVÁCKO KUNOVICE – SLAVIČÍN 9:5 (3:1, 3:1, 3:3)

Branky Slavičína: Papež 3, Šimoník, Vaculík.

HLUK C – SLAVIČÍN 5:6 (1:2, 2:2, 2:2)

Branky Slavičína: Papež 2, Boček 2, Vaculík, Fojtík.
Sestava: Pazdera – Saňák, Janček, Boček, Gbelec, Šimoník, Papež, Sudeník, Vaculík, Pinďák, Fojtík, Vaculčík. (hot)