Slavičín v bráně se svoji první gólmankou Ivetou Krahulcovou porazil Šitbořice 4:3.

,,V první třetině přímého souboje o první příčku se hrál rychlý a otevřený florbal. Jihomoravanky v táto pasáži střetnutí byly v koncovce produktivnější a před první přestávkou jsme proto prohrávaly 2:3. Od druhé části jsme ale byly důslednější v osobních soubojích a tato taktika nám zajistila obrat ve skóre. Velký podíl na skalpu silného protivníka mají letošní nové tváře v našem celku Čížová a Sudková. Obě se totiž postaraly o důležité góly v šitbořické síti," pochvalovala si útočnice Valašek Pavla Manová.

V dalším duelu slavičínský kolektiv rozstřílel Znojmo 8:0.

,,Toto utkání jsme si od začátku užívaly, protože dobrou náladu na střídačce jsme dokázaly přenést i na hrací plochu. Ve střetnutí s pátým družstvem soutěže jsme předváděly pohledné kombinační akce a navíc čisté konto udržela Čížová, jež tak dokázala, že je univerzální florbalistkou," upozornila spokojená autorka čtyř gólů v duelu proti Jihomoravankám Manová.

Naprázdno tentokrát vyšel kolektiv Zlína Lions. Lvice nejprve prohrály s Uherským Brodem 4:9.

,,Se soupeřem z horní poloviny tabulky jsme se ve čtvrté minutě po ráně Polanské ujaly vedení. Za čtyřicet sekund to však bylo 1:1 a do konce první třetiny jsme inkasovaly ještě čtyři góly. Zápas jsme ale nezabalily a přestože nás zkušenější uherskobrodský celek technicky přehrával, bojovaly jsme v něm až do konce. A zejména díky hattricku Mošťkové jsme nakonec proti tradičnímu účastníkovi druhé ligy dosáhly na přijatelný výsledek," tvrdí útočnice zlínského nováčka v soutěži Kateřina Langerová.

Lvice z krajského města podlehly také béčku Bulldogsu Brno 1:3.

,,Souboj se zvučným protivníkem byl pro nás velkou výzvou. Jelikož však Brňačky do duelu nastoupily s podstaně početnější sestavou, musely jsme taktiku postavit pouze na pevné defenzívě. Bohužel už v úvodním dějství jsme dostaly dva góly a to Jihomoravanky uklidnilo. A protože ani ve zbytku zápasu se nám v koncovce příliš nedařilo, bodů v partii s kvalitním a zkušeným soupeřem jsme se nedočkaly," smutnila po těsné porážce střelkyně jediné branky zlínských Lvic v utkání Kateřina Langerová.

Výsledky 11. a 12. kola:

ŠITBOŘICE – SLAVIČÍN 3:4 (3:2, 0:1, 0:1)
Branky Slavičína: Čížová, Sudková, Simona Vojtásková, Štěpančíková.
ZNOJMO – SLAVIČÍN 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)
Branky Slavičína: Manová 4, Maružánová 2, Krahulcová.
Sestava: Krahulcová, Čížová – Manová, Simona Vojtásková, Alena Vojtásková, Sommerová, Štěpančíková, Koníčková, Odleváková, Sudková, Maružánová.
UHERSKÝ BROD – ZLÍN LIONS 9:4 (5:1, 2:1, 2:2)
Branky Zlína Lions: Mošťková 3, Polanská.
BULLDOGS BRNO B – ZLÍN LIONS 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branka Zlína Lions: Langerová.
Sestava: Vojáčková – Polanská, Jašková, Strnadová, Langerová, Kořenková, Mošťková, Zelinková. (hot)