„Výsledek je skvělý, ale vyhráno zdaleka nemáme! V uplynulých dvou ročnících jsme také první utkání zvládli a nakonec padli v sériích po nájezdech," má v živé paměti úspěšný trenér Zlína Tomáš Sedláček.

Jeho tým na západě Čech od začátku jasně dominoval. Možná i proto, že se k zápasu vydal den předem. „Kluci podali týmový výkon, který rozhodl. Nakopla nás hned první přesilová hra, kterou jsme využili a pak jsme si již pohlídali brejky soupeře. Výhra je zasloužená, ale stále se musíme mít na pozoru," zvedá varovně prst.

Odveta či odvety jsou na programu poslední lednový víkend na zlínském zimáku. „Zatímco my můžeme, mistr musí, což je naše malinkatá výhoda. Pevně věřím, že se již neúspěšná historie nebude opakovat," pokyvuje. „Tehdy nám chybělo více štěstí a možná i srdíčka."

V případném finále zřejmě Zlín narazí na Pardubice, které si doma překvapivě vyšláply na vítěze základní části Spartu. „Co mám informace, tak byli Východočeši hokejovější a o třídu lepší. Ve finále mně je jedno, na koho narazíme, protože k vysněnému cíli v podobě druhého titulu v historii klubu musíme porazit kohokoliv. A pokud budeme hrát jako doposud týmově a obětavě, věřím, že na vítězný vavřín dosáhneme," dodal Tomáš Sedláček.

SHARKS K. VARY – LAPP ZLÍN 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Fojtík (Hábl), 18. Joppa (Ligda, Kudrna), 37. Fojtík, 39. Hábl. Rozhodčí: Suchý, M. Hanák. Diváci: 100. Stav série: 0:1. Lapp Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Štít, Fojtík, Palát, Stodůlka, Kudrna, Ligda, Joppa.

VÝSLEDEK 2. semifinále: Pardubice – Sparta Praha 4:1, stav série: 1:0.