Chválili vás trenéři hodně?

Osobně si myslím, že to nebyl špatný zápas. Samozřejmě vždycky je co zlepšovat, ale v Ostravě jsme podali dobrý týmový výkon. Drželi jsme při sobě, snažili se jeden druhému pomáhat a i s trochou štěstí se nám to podařilo urvat. Za vítězství jsme rádi.

Mohla vás Ostrava podcenit, nebo jste na ni naopak byli lépe připraveni než v poháru?

Víme , že v Ostravě se nám moc nedaří, ale do zápasu jsme šli s tím, že na hřišti necháme všechno a že chceme podat co nejlepší výkon. Věděli jsme, že nemá cenu hrát na jistotu, ale musíme hrát agresivně, na hraně rizika, jak na servise, tak i na v útoku, což jsme dodrželi. Jsem rád, že to vyšlo a že bereme tři body.

Díky výhře jste si upevnili devátou pozici. Hraje se vám nyní lépe než na začátku sezony, kdy jste se porážkami dostali pod zbytečný tlak?

Samozřejmě, že hraje. V týmu je to hned znát, atmosféra je mnohem lepší. Všichni doufáme, že se nám podaří odehrát ještě dost zápasů s vítězným koncem.

Ohlížíte se pořád za sebe, nebo pomýšlíte na vyšší příčky?

Sledujeme jak hrají týmy, které jsou v tabulce pod námi. Ale určitě to všechno bude záležet na naší hře. Cíl před sezonou byl dostat se do play-off. Všichni bychom byli rádi, kdyby se ten podařil naplnit. Všichni v to pořád doufáme, ale jak už jsem říkal, bude to záležet především na nás.

Sedmadvacetiletý stoper Dominik Simerský se v pondělí hlásil na Letné, kde se připojil ke zlínskému týmu.
Simerský si vybral dvojku. Pokřik nechám na někom jiném, říká s úsměvem

Po mizerném začátku jste se docela chytli, že?

Tak začátek sezony se nám zrovna nepovedl. Měli jsme sérii pěti porážek v řadě, a to člověku na psychice taky zrovna moc nepomůže, ale dokázali jsme se nějak zvednout a začít bodovat. Samozřejmě vždycky to může být lepší, ale myslím si, že nemáme vůbec špatný tým a doufám, že se nám podaří ještě hodněkrát bodovat.

Se svým vytížením jste spokojený?

Ano. Já to beru tak, že když dostanu příležitost být na hřišti, tak se snažím podat co nejlepší výkon a pomoct svým spoluhráčům. Samozřejmě, že jsou lepší i horší dny, tak to má každý, ale já doufám, že těch lepších bude daleko více než horších.

Jak moc vám v Ostravě scházel univerzál Adamec?

Určitě by nám pomohl. Jirka bohužel v týdnu onemocněl. Ještě den před zápasem měl horečky, takže se do poslední chvíle nevědělo, jestli s námi do Ostravy vůbec odcestuje. Nakonec se tak nestalo, a trenéři to museli vymyslet jinak. Všichni ale doufáme, že na další zápas už bude v pořádku a hrát.

Nyní máte před sebou domácí dvojzápas s Českými Budějovicemi a Brnem. Jak těžké bude bodovat?

Budou to dva nesmírně těžké zápasy, které se budeme snažit odehrát zase na hraně rizika, podat co nejlepší výkony a před domácím publikem si připsat i nějaké ty body. Věřím, že uspějeme.

volejbal VSC  FATRA Zlín. Ilustrační foto
Fatra oplatila Ostravě vyřazení z poháru a venku získala důležité body