„Tribuny budou poloprázdné, těžko můžeme konkurovat fotbalovému derby a hokejkám. Na druhou stranu budeme mít volný víkend," hledá pozitiva Michaela Sobieská, lídryně výběru trenéra Petera Sabadky.

„Bylo by skvělé mít po dvou kolech plný počet bodů, to se pak hraje lépe, uklidní nás to. Cílem je jedině vítězství, třebaže vzájemné duely jsou nevyzpytatelné," přiznává 23letá kanonýrka Zlína.

Vašich osm gólů v úvodním duelu výrazně pomohlo týmu k výhře na půdě nováčka Trenčína (22:16). Máte na úvod sezony formu?

Bylo jich osm, ale pět ze sedmiček a ty já nepočítám. Další tři šance jsem zahodila, celkově jsme jich jako tým hodně zahodily. Všechny jsme čekaly výraznější výhru, ale byly jsme nervózní, nevěděly jsme, co od nového týmu čekat. Naštěstí jsme vše zvládly.

Jak moc týmu pomůže výhra na úvod?

Hodně, lepší než dostat od Mostu nebo Michalovců o dvacet branek. V kabině je pohoda, s body se lépe hraje.

Jak se vyrovnává tým s absencí klíčových hráček v čele s Kamenářovou?

Denisa hlavně moc chybí, ale její koleno ještě není zcela fit. Třebaže se mi se všemi hraje dobře a nerozlišuji to, s Denisou jsme na sebe zvyklé, hrajeme téměř poslepu. Za chvíli se snad všechny doléčíme a budeme ještě silnější. Jsem optimistka.

Zaútočíte tedy tentokrát na medaili?

Rozhodně, moc chceme medaili. Oproti loňsku jsme opět silnější, s posilami máme kvalitnější zejména křídla, naše hra bude ještě pestřejší. Cítíme se mnohem silnější!

Jak se jeví posily – navrátilkyně Hradilová a Očadlíková?

Rozhodně přišly ještě lepší, než odcházely. Zejména Lenka Hradilová je nyní o třídu kvalitnější, Andrea si pro změnu zvýšila sebevědomí a zlepšila efektivitu střelby.

Kdo vám tedy bude v boji o medaili nejvíce konkurovat?

Rozhodně nejblíže ze silné trojky k ní máme přes Porubu či Slavii Praha. Naopak favority interligy budou stejně jako loni Michalovce a Most.