„Asi se v tom vyžíváme," smál se po utkání s dvaceti body nejúspěšnější smečař Fatry Luboš Kostoláni. „Přestože nás soupeř ve třetí sadě převálcoval, měli jsme výhodu, že jsme se pak následně dostali do pohody a zcela jasně tie-break ovládli," oddechl si 23letý dvoumetrový tahoun Zlína.

V čem je tedy vaše kouzlo posledních setů?

Zdravě se naštveme a koncentrujeme se. V tiebreaku je to vždy vabank, rozhoduje i jeden zablokovaný balon. Náhoda to není, vše je o koncentraci.

Proč to tedy nešlo v předchozích setech?

Dnes hrál soupeř dobře, naopak my se trápili, nejvíce hlavně ve třetí sadě. Pak jsme se zkoncentrovali a zabojovali. Důležité bylo ubránění talentovaného Fingera, který dělá většinu bodů soupeře a dvě sady je táhl. Ve čtvrtém jsme jej sice jen jednou zablokovali, ale přinutili jej sednout a v tie-breaku se pak už neprosadil.

Může vás ještě něco připravit o třetí příčku?

To bychom museli prohrát ve Staráku, ale to si pohlídáme.

Koho byste si přál ve čtvrtfinále?

Mně je to jedno, proti každému musíme jít naplno. Nejlepší formu má asi Příbram, ale pokud ČZU s Ostravou prohraje, narazíme asi opět na ČZU. To by byl přijatelný soupeř, ale ve finále je mi to opravdu jedno.

Po utkání jste se radovali, jako byste vyhráli titul…

Hrálo se o třetí místo, šlo o hodně, moc jsme chtěli uspět. Navíc i pro mě to je po delším čase konečně úspěch. Při mém příchodu před čtyřmi lety jsme byli po základní části druzí a od té doby nic. Proto věřím, že v posledním kole bronzovou příčku udržíme. Vzhledem k vývoji sezony zaslouženě.