Závod na kolečkových lyžích Výjezd na Vysokou

Ski klub Valašské Meziříčí v sobotu 2. října pořádá závod na kolečkových lyžích Výjezd na Vysokou.

Hromadný start dětských kategorii je u bývalé restaurace U Šamana ve valašskomeziříčské městské čtvrti Bynině, v 10.30 hodin. Všechny seniorské kategorie rovněž hromadně odstartují svůj závod na stejném místě v 11 hodin. Cíl bude u točny v Lešné v místní části Vysoká.

Prezentace probíhá v den závodu v místě cíle. Vyhlášení výsledků je na programu od 13.30 hodin.

,,Závodí se na kolečkových lyžích. Předepsaný styl je klasický, bruslení není přípustné. Povinná je ochranná přilba a brýle,“ upozorňuje ředitel závodu. Dušan Rýdl.

,,Na závod bude k dispozici 20 párů lyží Swenor na otestování, nebo vyzkoušení při závodě,“ dodal ještě Rýdl.

Vypsány jsou kategorie pro žáky, dorostence, juniory, ženy a muže. Závodit se bude na 4 tratích různé délky od 3 kilometrů do 11 kilometrů.

Startovné je do 30. září 200 Kč, v den závodu 250 Kč. Děti zaplatí startovné 50 Kč. V ceně startovného je pití a jídlo v cíli.

VYHLÁŠENÉ KATEGORIE A DÉLKY TRATÍ V ZÁVODU VÝJEZD NA VYSOKOU 2021:

  • Mladší žáci, mladší žačky (2010 a mladší), in line soupaž, 3 kilometry.
  • Mladší žáci, mladší žačky (2010 a mladší), skate soupaž, 3 kilometry.
  • Starší žáci, starší žačky (2008 a 2009), skate soupaž, 7 kilometrů.
  • Mladší dorostenci, mladší dorostenky (2006 a 2007), klasický styl, 5,7 kilometru.
  • Starší dorostenci, starší dorostenky (2004 a 2005), klasický styl, 5,7 kilometru.
  • Junioři do 23 let (1998 – 2003), klasický styl, 11 kilometrů.
  • Muži do 49 let (1997 – 1970), klasický styl, 11 kilometrů.
  • Muži do 59 let (1971 – 1962), klasický styl, 11 kilometrů.
  • Muži nad 60 let (1961 a starší), klasický styl, 11 kilometrů.
  • Ženy (2003 a starší), klasický styl, 11 kilometrů.
  • Hobby závod muži, hobby závod ženy (2003 a starší), klasický styl, 5,7 kilometru.
Zlínská 50
Zlínskou padesátku letos zpestří terénní smyčka v lokalitě U Boudy

Ve Zlíně se v sobotu na trati v Přílukách koná pátý letošní dvoumílový běh

Běh na 2 míle ve Zlíně, říjen 2021Běh na 2 míle ve Zlíně, říjen 2021Zdroj: se souhlasem klubu Sri Chinmoy Marathon Team ZlínPátý letošní Běh na 2 míle se koná v sobotu 2. října ve Zlíně. 3,2 kilometrový závod se uskuteční na tradiční rovinaté trati rozložené do dvou okruhů v Přílukách. Start je před budovou Madal Bal v 9 hodin. Prezentace končí v 8.45 hodin.

Startovné je symbolické pouze 20 Kč.

Zazávodit si můžou všichni muži i ženy bez rozdílu věku. Pořadatelé z klubu Sri Chinmoy Marathon Team Zlín samozřejmě nezapomněli ani na děti. Pro ně připravili 800 metrový závod.

,,Ani kolem říjnového zlínského dvoumílového běhu nebude chybět dobrá atmosféra. Všichni běžci určitě budou mít ze svého výkonu radost. Ti nejlepší dostanou drobné odměny,“ zve jeden z organizátorů Andrej Višněvský letos už popáté do Příluk.

Loňský říjnový Běh na 2 míle ve Zlíně v mužích vyhrál časem 10:39 domácí Svatopluk Janečka. Mezi ženami se z prvenství radovala mladá atletka z Babic na Uherskohradišťsku hájící barvy klubu Biathlon Halenkovice Monika Železníková, jež v 3,2kilometrovém závodu zaběhla čas 13:06.

Letošní Valašskokarpatskou cyklotour zakončí závod na Ploštině

V sobotu 2. října se na Ploštině pojede závod horských kol Memoriál Josefa Valčíka. Ten je zároveň posledním čtvrtým podnikem Valašskokarpatské cyklotour 2021.

Pořadatelé z Orla Drnovice vypsali celkem 15 kategorií od nejmladšího žactva až po veterány. Bikeři si to rozdají podle věku na tratích od 200 metrů do 13 kilometrů.

Prezentace pro dětské kategorie, které startují v 10 hodin, probíhá mezi 8.30 a 9.45 hodinou. Prezentace pro seniorské a juniorské kategorie končí v 11.30 hodin.

Start hlavního 13 kilometrů dlouhého závodu mužů je ve 12 hodin před muzeem na Ploštině. Ženy uslyší startovní výstřel ve 13 hodin. Pro ně je připravený desetikilometrový závod. Cíl je na stejném místě.

,,Závod bude probíhat na kopcovitém dvou a půl kilometrovém okruhu. Zhruba z jedné třetiny se pojede po asfaltové cestě a ze dvou třetin v terénu. Na trati v každém okruhu musí bikeři překonat také jedno desetiprocentní stoupání,“ prozradil hlavní organizátor Josef Častulík.

Ten na Ploštině očekává ve všech kategoriích zhruba 100 příznivců horských kol.

Prvenství z loňského roku na Valašsku obhajuje otrokovický Ondřej Fukala (SK Edie Team Vsetín), který dosáhl v závodu dlouhém 13 kilometrů, času 37:37. Mezi ženami na Ploštině vybojovala na devítikilometrové trati první příčku za čas rovných 24 minut Zdeňka Bednářová z klubu Kolo – běžky Brumov.

Běh podzimním ránem

Běh podzimním ránem do Štítné nad Vláří-Popova 2021.Běh podzimním ránem do Štítné nad Vláří-Popova 2021.Zdroj: Radek HolíkVe Štítné nad Vláří – Popově se v neděli 3. října koná 2. ročník Běhu podzimním ránem. Pořadatelé připravili dva závody. Kratší měří 10 kilometrů, delší je dlouhý 15 kilometrů.

Start obou kopcovitých závodů, které se střídavě poběží po asfaltové silnici, a také po lesní cestě a v terénu v lese, který má charakter běhu do vrchu, je u koupaliště ve Štítné nad Vláří v 9 hodin. Na stejném místě je také cíl.

Prezentace probíhá mezi 8.30 a 8.50 hodinou.

Startovné je 130 Kč. V ceně startovného je mimo jiné i guláš po závodě.

Zazávodit si můžou muži i ženy všech věkových kategorií.

,,Běh podzimním ránem spoluorganizují Libor a Jarka Rožníkovi. Oba závody se poběží na kopec Pláňava a zpět. Na Pláňavě je nádherný výhled na okolí Štítné nad Vláří. Závod se však poběží hlavně pro radost ze sportování, kvůli poměření sil s ostatními soupeři a pro možnost setkat se s kamarády. Nejlepší běžci ale dostanou zajímavé odměny,“ zve na Valašsko Vlastimil Martinát, další z pořadatelů Běhu podzimním ránem.

,,Díky obci bude zázemí závodu na Štítenském koupališti, kde bude otevřený i bufet. Takže také diváci budou mít možnost občerstvení,“ láká Martinát do Štítné nad Vláří všechny příznivce sportu.

V loňském premiérovém ročníku Běhu podzimním ránem ve Štítné nad Vláří-Popově na trati dlouhé 9,5 kilometru zvítězili v mužích Dalibor Jedlička (41:11) a mezi ženami Silvie Zvonková (46:19). Oba jsou reprezentanti týmu Zvonek Sport Valašské Klobouky.

Zlínská 50
Kam za sportem ve Zlínském kraji