V sobotu se na Valašsku koná závod horských kol O krále holého vrchu 

V sobotu 16. října se na Valašsku uskuteční 11. ročník závodu do vrchu horských kol O krále Holého vrchu.

,,Podnik se koná na dvou tratích. Hromadný start prvního závodu bude u hasičské zbrojnice v Brumově-Bylnici v 11 hodin. První trať s cílem na Holém vrchu je dlouhá 6 kilometrů a má převýšení 504 metrů. Druhý podnik se pojede na základě brumovských výsledků v časových odstupech Gundersenovou metodou. Ten startuje u Ranče u sedmi kulí v Nedašově v 12.30 hodin. Druhý závod měří 6,8 kilometru a má převýšení 417 metrů. Pojede se po asfaltové cestě na Cigán a potom terénem přes nejvyšší bod trasy Průklesy (835 m.n.m.) do cíle na Holý vrch,“ informuje jeden z pořadatelů František Jedlička.

Prezentace v restauraci Pod hradem na náměstí v Brumově-Bylnici začíná v 9.30 hodin. Skončí v 10.45 hodin. Startovné je 150 Kč.

,,Vypsány jsou kategorie pro muže i ženy. Bikeři umístění v obou kategoriích na prvním až třetím místě obdrží poháry a diplomy. Absolutní vítězové obou kategorií navíc dostanou dárkový poukaz v hodnotě 50 EUR na nákup zboží v City Jeans,“ zve na Valašsko Jedlička.

Úřadujícími králi Holého vrchu jsou z roku 2019 Slovák Jaroslav Buchtík z Trenčianských Teplic a Zdeňka Bednářová z pořádajícího klubu Koloběžky Brumov-Bylnice. V roce 2020 se kvůli vládním opatřením ohledně koronaviru závod nekonal.

Chřibský maraton. Ilustrační foto
V sobotu se poběží 48. ročníku Chřibského maratonu
Běh přes Valašské kotáry ve Zlíně 2021
Běhu přes Valašské kotáry se uskuteční na atletickém oválu Stadionu Mládeže