4. ročník „Hložecké desítky“

Hložecká desítka. Ilustrační fotoHložecká desítka. Ilustrační fotoZdroj: se svolením Kamila SedlačíkaV sobotu 23. října se uskuteční několikrát odložený 4. ročník krosového běhu „Hložecká desítka“.

,,Desetikilometrový závod, v němž budou bojovat čtyři mužské, dvě ženské a dvě juniorské kategorie, startuje ve Sportovním a rekreačním areálu v Brumově-Bylnici v 11.30 hodin. Trať vede Hložeckým údolím směrem na Dlouhé záhony a zpět. Dětské a mládežnické kategorie uslyší startovní výstřel v 10 hodin. Pro ně jsou připravené tratě 1 kilometr, 2 kilometry a 5 kilometrů,“ informuje Kamil Sedlačík, ředitel závodu.

Pořadatelé letos ještě vyhlásili doplňkový závod na 200 metrů. V něm si zazávodí nejmladší děti od 5 let a mladší.

Vyhlášení výsledků dětských kategorií je na programu od 11 hodin. Vyhlášení výsledků hlavního závodu bude ve 13 hodin.

V loňském roce se Hložecká desítka kvůli koronaviru nekonala. Její poslední ročník v roce 2019 vyhrál v čase 36:07 Přemysl Žaludek (Cyklogat Malenovice). Prvenství v závodu žen vybojovala zlínská vytrvalkyně Jana Žaludková, jež se v Hložeckém údolí blýskla časem 42:58.

Pětikilometrový závod Zámecká pětka 

Běžecký klub Holešov, Atletika Holešov a TJ Prusinovice v pátek 22. října pořádají 10. ročník krosového běhu Zámecká pětka.

,,Pětikilometrový závod, který se poběží na dvou okruzích v zámecké zahradě, má start i cíl na dráze holešovského Městského atletického stadionu v Partyzánské ulici. Tam bude i zázemí Zámecké pětky,“ informuje ředitel závodu Ondřej Němec.

Pořadatelé vypsali 5 mužských a 4 ženské kategorie. ,,Vyhlašovat se bude také absolutní pořadí v závodu mužů, absolutní pořadí v závodu žen, nejlepší muži z Holešova a místních částí a nejlepší ženy z Holešova a místních částí,“ prozradil dále Němec.

Společný start je v 16.45 hodin. Prezentace bude probíhat od 14 do 16.15 hodin. Startovné zaplacené do 20. října je 150 Kč. Na místě v den závodu pak 200 Kč. Účastnický limit je 200 běžců.

,,Už od 15 hodin si v Holešově na tratích od 50 metrů do 1200 mohou zazávodit děti. Připraveno celkem 11 dětských kategorií. Děti zaplatí startovné 30 Kč,“ upozornil ještě Ondřej Němec.

Loni se v hlavním závodu v holešovské Zámecké pětce zúčastnilo 85 mužů a 55 žen. V zámeckém parku v Holešově si zazávodilo také 132 dětí.

Mezi muži v loňském roce vybojoval prvenství devětadvacetiletý David Pelišek z Olomouce, který závod ovládl v traťovém rekordu 15:27. Závod žen vyhrála osmnáctiletá Kateřina Švancarová (SK Skol Brno, 18:51).

Kemp pro fotbalové brankáře 

Moravskoslezská brankářská akademie ve spolupráci s 1. ČSK Uherský Brod pořádají od pátku 10. prosince do neděle 12. prosince třídenní brankářský kemp. Ten bude probíhat na uherskobrodském Stadionu Lapač. Partnerem této akce je firma UPGloves.

,,Kempu se můžou zúčastnit fotbaloví brankáři a brankářky všech věkových kategorií. V něm budou probíhat tréninky s fotbalovými brankáři, kteří vlastní profesionální licenci. Cena třídenního kempu je 5490 Kč. V jeho ceně je také šestkrát denně jídlo a iontové nápoje po celou dobu kempu,“ zve na Slovácko Lubomír Hnilo, jeden z trenérů brankářů Fotbalové asociace České republiky a Regionální fotbalové akademie Moravskoslezského kraje.

Náplň kempu bude velmi pestrá. ,,Specializovaným tréninkům pro všechny brankáře a brankářky se budou věnovat profesionální trenéři. Na programu budou pestré tréninky. Připravili jsme také doprovodný program s mimofotbalovými aktivitami. Například návštěvu wellnes, vířivky, sauny a bazénu a také soutěže o hodnotné ceny. Všichni účastníci rovněž dostanou slevový voucher na brankářské rukavice značky UPGloves. Ubytování bude v hotelu, kam jezdí reprezentace,“ prozradil ještě rodák ze Štítné nad Vláří Lubomír Hnilo.

Ten také podá veškeré informace na telefonu 732 925 401 a na emailu lubomir.hnilo@seznam.cz. Další informace jsou na www.brankarskaakademie.cz.

Český pohár v aquatlonu 

Český pohár v aquatlonu ve Zlíně. Ilustrační fotoČeský pohár v aquatlonu ve Zlíně. Ilustrační fotoZdroj: se svolením Kateřiny HálovéV neděli 24. října se ve Zlíně po šesti letech uskuteční kvalitně obsazený závod v aquatlonu. Podnik je v krajském městě po páté v historii zařazený do Českého aquatlonového poháru.

,, Hlavní závod je složený ze 400 metrů plavání a 5 kilometrů běhu. Plavat se bude v krytém pětadvacetimetrovém bazénu v Městských lázních ve Zlíně od nejmladších kategorií od 9.30 hodin. Běh se uskuteční na tartanové dráze přilehlého atletického Stadionu mládeže také podle kategorií od 12.30 hodin. Očekává se účast kolem 100 vyznavačů tohoto populárního sportovního odvětví,“ prozradil Bob Komín, ředitel závodu.

Absolutní vítěz v mužích získá 2500 Kč. Nejlepší žena bude odměněná rovněž 2500 Kč. Celkově se na odměnách rozdá 10 000 Kč

Mezi startujícími bude i několik reprezentantů domácího zlínského Titan Trilife klubu. Chybět nebude ani Kateřina Hálová.

Vypsáno je celkem 11 kategorii pro žactvo, dorost, juniory a dospělé.

Prezentace v prostorách zlínského Městského bazénu začíná v 8 hodin. Vyhlášení výsledků proběhne od 14 hodin.

Zatím poslední Český pohár v aquatlonu ve Zlíně, který se uskutečnil 21. března 2015, v mužích vyhrál František Kubínek (Konrad Tools Team, 20:36). Domácí Filip Václavík tenkrát vybojoval díky času 21:29 bronzovou příčku. V závodu žen zvítězila nositelka barev zlínského Titan Trilife Kateřina Hálová (24:30). Její týmová kolegyně Petra Vybíhalová obsadila v čase 24:59 třetí místo.