,,Letos už je to naše čtvrtá účast v této dlouhodobé soutěži. V konkurenci kvalitních slovenských celků už ovšem víme, do čeho jdeme. Proto chceme dosáhnout na dobrý výsledek. Tím by bylo umístění do třetího místa. Silné je však béčko Červeného Kameňa a celek Ilavy. O zisk některé z medailových pozic ale zabojujeme. Naším snem je letošní Kameň Cup poprvé v historii klubu vyhrát. Zatím jsme v něm dvakrát obsadili stříbrnou pozici a jednou skončili na třetí příčce,“ plánuje vedoucí družstva Jiří Fojtík.

Ten je zároveň jednou z hlavních nedašovských opor. Zbytek sestavy tvoří Ladislav Novák, Ladislav Fojtík, Filip Řehák, Kamil Gašpárek, Patrik Procházka a Michal Novák.

,,Soutěž Kameň Cup se hraje dvoukolově každý s každým. Zápasy jsou na programu většinou v pátek a odehrají se na Slovensku v Červeném Kameni,“ vysvětlil kritéria Jiří Fojtík, který za největšího letošního favorita považuje kolektiv béčka Červeného Kameňa.

,,Pořádající celek má nejsilnější soupisku. Jeho hlavní oporou je téměř neporazitelný Ján Jurček. Tahounkou je také Janka Uherková. Silná je rovněž Ilava. Tým z Trenčínského kraje táhnou Stanislav Oboňa a Peter Mišík. S Mikušovcemi a s céčkem Červeného Kaneňa bychom si měli poradit,“ předpokládá Jiří Fojtík.

Petr Vabroušek
Petr Vabroušek musel překonat obří vlny při plavání a silný vítr při cyklistice

V úvodním souboji Nedašov zdolal Mikušovce 11:7. ,,V tomto duelu, v němž jsme postrádali Filipa Řeháka, jsme měli nečekaně moc práce. Naštěstí se dařilo Novákovi, který ve dvouhrách vybojoval čtyři body. Důležité rovněž byly tři singlové body Ladislava Fojtíka. Zviditelnil se také dvoubodový mladík Procházka,“ zavzpomínal na úvodní partii Jiří Fojtík, jemuž se naopak první zápas příliš nepovedl.

Nedašovská jednička ale dovedla svůj tým ke skalpu céčka Červeného Kameňa. ,,Podali jsme soustředěný výkon. Hodně nám pomohl návrat do sestavy Filipa Řeháka. Dalším strůjcem našeho vítězství byl znovu také Ladislav Novák,“ užíval si s celým svým družstvem cennou výhru Jiří Fojtík.

MIKUŠOVCE – NEDAŠOV 7:11

Body Nedašova: Ladislav Novák 4, Ladislav Fojtík 3, Procházka 2, Jiří Fojtík, čtyřhra: Ladislav Fojtík – Novák.

ČERVENÝ KAMEŇ C – NEDAŠOV 4:14

Body Nedašova: Jiří Fojtík 4, Ladislav Novák 3, Řehák 3, Ladislav Fojtík 2, čtyřhry: Ladislav Fojtík – Novák, Jiří Fojtík – Řehák.

florbalisté Vsetína
Zápisník Lubomíra Hotaře