V sobotu Zlín prohrál v Blansku 7:10. Hosté měli do utkání výborný nástup, když vedli 5:2. Poté ovšem nezvládli prostřední pasáž zápasu. Blansko otočilo vývoj na 6:5, později na 8:6, aby vítězství pro Jihomoravany na konci střetnutí jistili Veselý skalpem Smočka a Dudík výhrou nad Nedbálkem.

,,Dudík a Veselý byli zároveň hlavními tahouny Blanska. Domácím také hodně pomohl mladík Bako, který dokázal zúročit tréninkové hodiny v havířovském stolně tenisovém centru. Nám se naopak nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce některé dobře rozehrané souboje," smutně po utkání na půdě osmého celku tabulky konstatoval autor tří singlových bodů hostů Tomáš Smýkal.

Ještě větší smůlu měl zlínský kolektiv v neděli. Po nejlepším výkonu sezony vybojoval v herně béčka Moravské Slávie Brno pouze plichtu 9:9. ,,Z tohoto střetnutí jsme mohli vytěžit víc. Vždyť jsme byli jeden míček od vítězství," litoval po víc, jak tříhodinové bitvě Smýkal.

Jeho družstvo totiž v závěru duelu vedlo 9:6. Poté však nestačili Smýkal na Skálu, Dorňák na Šenkapoula a Nedbálek na Flíbora. Duel tak skončil dělbou bodů.

,,Zápas jsme si zasloužili vyhrát. Škoda, že Dorňák se Šenkapoulem neproměnil v pátém setu tři mečboly," litoval hlavní tahoun Zlína na brněnských stolech Tomáš Smýkal.

Výsledky 8. a 9. kola:

BLANSKO – KST ZLÍN 10:7

Body KST Zlína: Smýkal 3, Smoček, Dorňák, Nedbálek, čtyřhra: Smýkal – Smoček.

MS BRNO B – KST ZLÍN 9:9

Body KST Zlína: Smýkal 3, Smoček 3, Dorňák, Nedbálek, čtyřhra: Smýkal – Smoček. Lubomír Hotař