„Je dobře, že se poslední rychlostní zkouška zrušila. Jet o jednu erzetu více nebo méně je jedno. Byla slušnost soutěž po oznámení tragédie skončit," souhlasil s rozhodnutím pořadatelů Kresta, který i přesto považuje letošní úspěch za jeden z nejvydřenějších.

„Na druhou stranu jsme jeli své tempo a nikam jsem nespěchal," dušoval se v cíli loňský šampion. „Opět se potvrdilo, že Barumka je nevyzpytatelná. Pokoušet se jet s továrními vozy je velký risk. Kdo ale chce tady vyhrát, musí riskovat," dobře ví bývalý tovární jezde

c Škody a Fordu. „Navíc letos to bylo rychlejší než v minulosti, třebaže byly povětrnostní podmínky velmi náročné."

Zisku stříbra si váží, ovšem nepřeceňuje ho. „Nebýt problémů Kopeckého a chyby Mikkelsena, na stupně vítězů by to nebylo. Stříbro nám spadlo do klína," přiznává sportovně Kresta.

Fanoušci se prakticky po celý víkend výborně bavili jeho přímým soubojem s Tomášem Kostkou, který coby „vyučený okruhář" svému švagrovi zle zatápěl.

„Rozhodně náš souboj nebyl vyhecovaný a ani jsem jej pořádně neřešil, třebaže po chybě v Halenkovicích, kde jsem vyjel z trati, jsem musel v dalších erzetách zabrat. Chvíli jsem dokonce v cíli přemýšlel, jestli jsme toho diváka netrefili my. Také jsme vjeli do křoví a nevěděl jsem, jestli tam náhodou někdo nebyl," přiznal před cílovou rampou rodák z Trnavy na Zlínsku.

„Během víkendu jsem ale ještě u sebe cítil rezervy, naplno jsem nejel. Spokojen jsem s výběrem pneumatik, kdy jsem se vždy správně trefil do našich možností. Vždy totiž záleží, na co se člověk odváží. Pro naši rychlost to bylo výborné," dodal spokojeně již jistý domácí vicemistr pro tuto sezonu.