„Každý z nás byl po zápase zklamaný. Uvědomoval si, co udělal za chyby. Nebylo ani potřeba, aby trenér víc řval," líčil po nečekané prohře na půdě desátého celku 22letý smečař.

Utkání se vám nepodařilo, souhlasíte?

Ano. Nešly nám přihrávky, nedařilo se nám na útoku. Začali jsme i špatně na příjmu plachtícího podání. Soupeř na servisu přitvrzoval, riskoval a vycházelo mu to. My jsme na podání také tlačili, ale Brno pak hrálo hodně ze vzduchu a naše obrana nebyla schopná vysoké míče zachytit.

Překvapil vás soupeř hrou?

Ne, čekal jsem ji. Hrají stylem, že každý hraje na každém postu. To je v extralize nevídané, odpovídá to tak krajskému přeboru. Jenže jim tentokrát vyšlo všechno, na co sáhli.

Co jste se snažili dělat, když jste viděli, jak je Brno v laufu?

Pořád jsme si říkali, že do toho půjdeme. Jenže pak se nám na palubovce nedařilo. Bylo to složité. Soupeř hrál na riziko, bez zábran, měl tam takové zákroky, že nám rybičkou vracel balony. Sedlo mu vše… V takových chvílích je potřeba, aby to někdo vzal na sebe, strhl tým. Ovšem nikdo takový se v pondělí nenašel.

Nepociťovali jste únavu po pobytu a duelu v Řecku?

Na to se vůbec nemůžeme vymlouvat. Tréninky byly cílené k extraligovému utkání. V pátek jen výklus, v sobotu taky lehčí – přihrávka a servis, až v neděli naplno.

Je rozdíl hrát v pondělí večer než tradičně v sobotu v 17 hodin?

Jiné to je. Trénujeme v 16 nebo 17 hodin a pak tak i většinou hrajeme. Organismus je zvyklý podat v tuto dobu nejlepší výkon, večer už je utlumený. Ale na to se taky nemůžeme vymlouvat, bylo to o nás. Hráli jsme špatně.

V extralize je to teď tvrdý boj o každý bod, že?

Přesně. Pořád si říkáme, že rozhoduje nejen každý zápas a bod, ale i set. Tabulka ale není korektní, budeme dohrávat dvě utkání. Nesmíme nic podcenit. Je potřeba využít domácího prostředí a z venku vytěžit co nejvíc.

JAN ŠMÍD