Proti Ústí se trefil jednou, v České Lípě vylepšil bilanci o hattrick a pomohl Panterům k dvěma výhrám. „Je to snový začátek. Vděčím za to faktu, že nastupuji ve formaci se zkušenými kluky,“ odmítal 27letý forvard vlastní zásluhy.

Počítal jste s tím, že se hned ocitnete v základní sestavě?

S trenéry jsem byl domluvený, takže jo. I přátelské zápasy jsem hrál s kluky. Chyběl jsem jen na Czech Openu, protože Rožnov nebyl ještě s Otrokovicemi domluvený na přestupu.

Prožíváte pohádku vzhledem k tomu, že jste ještě před dvěma roky hrál jen přebor za Kozlovice?

Kariéru jsem restartoval loni po nabídce Rožnova. Přicházela už dříve, ale kvůli práci byla neřešitelná. Po změně zaměstnání jsem ale mohl dojíždět z Nového Jičína a činnosti přizpůsobit. Teď je to stejné. V Superlize teprve čekám ostrý přechod. Hráli jsme na úvod s týmy, které loni působily v první lize, takže to bylo víceméně na úrovni, kterou jsem znal.

Chcete ještě něco dalšího dokázat, když se dostáváte na vrchol v pokročilejším věku?

Vše, co jsem si mohl loni představit, se mi splnilo za dva zápasy. (úsměv) Rád bych co nejvíc pokračoval v Superlize, další cíle nemám.

Zalíbilo se vám v Otrokovicích?

Je tady skvělá parta, do které není problém zapadnout, takže atmosféra na trénincích a při zápasech je super.

Na tři ze čtyř gólů vám přihrával Matěj Kostka. S nadsázkou, zpracoval jste si jej, ať vám míček posílá do tutovek?

(smích) Ne ne, hraje z beku na mojí straně, takže kolikrát nahodil balonek před bránu a já jsem tam byl důrazný. Nebo se snažil o zakončení a já jsem míček tečoval. Lukáš Petřík s Matějem Kostkou jsou zkušení hráči, kteří jsou schopní mě najít ve volném prostoru.

Smlsli si na vás spoluhráči, co se týče platby do kasy?

Pavel Jurčík, který se mnou taky hraje v lajně, je pokladník a už se mi pomalu připomíná… (smích) Těším se, až mi góly vyčíslí.

První dva zápasy vyšly celému týmu. Nebyli jste až překvapení výhrami 4:2 a 8:2?

To ne, měli jsme pokyny od trenérů, abychom soupeře nepodcenili. V plnění nás podpořilo i to, když Česká Lípa zvládla duel v Ostravě. K zápasům jsme přistoupili zodpovědně a podařily se nám. Je důležité mít na startu šest bodů.

Vystřihli jste si tabulku?

(smích) Kluci dělali printscreeny, protože říkali, že průběžné první místo nepamatují. Bylo to v rámci vtipů. (úsměv)