„Jsem nadšený. Moc jsme s Luckou chtěli být na bedně, což se nám splnilo. Vzhledem k obrovské konkurenci je to pro nás obrovský úspěch a velká odměna za dosavadní tvrdou práci,“ prohlásil Matyáš Felcman.

Zlínským tanečníkům se dařilo také v týmové soutěži, když juniorské družstvo bralo před vlastním publikem senzační stříbro. Součástí úspěšné party byly dvojice Adam Prágr – Amálie Rumpíková, Matyáš Felcman – Lucie Růžičková, Petr Kolářík – Nela Samsonková a Patrik Pařízek – Nela Kapušňáková.

„Poděkovat musíme Vaškovi Masarykovi a Klárce Chovančíkové za přípravu tanečníků a koučink družstva,“ uvedl šéf pořádajícího Tanečního klubu Fortuna Zlín Radek Felcman.

Domácí závodníci se mohli pochlubit i dalšími výsledky. Petr Kolařík a Nela Samsonková skončili v kategorii junior I pátí, Adam Prágr s Amálií Rumpíkovou postoupili do semifinále a nakonec byli mezi juniory II. desátí.

Patrik Pařízek a Nela Kapušňáková si při své mistrovské premiéře mezi páry v nejmladších juniorech vytancovali čtrnácté místo, Marek Jančík a Tereza Zmeškalová skončili devětadvacátí.

Mistrovství České republiky v tanečním sportu v latinskoamerických tancích jednotlivců i družstev se uskutečnilo ve vyprodaném Kongresovém centru Zlín. Divákům se představilo více než tři sta tanečních párů. Účastníky hodnotilo dvaadvacet porotců nejen z České republiky, ale také z Ruska, Belgie a Dánska.

„Znovu jsme ukázali, že velké akce umíme uspořádat na té nejvyšší úrovni. Práce a úsilí, které za tím stojí, jsou nezměřitelné a těžko představitelné,“ prohlásil Felcman.

Hlavní kategorie dospělých ovládli George Eduard Sutu a Tereza Florová. Členové klubu TK TREND Ostrava se stali mistry republiky. Zlatá dvojice slavila také v soutěži družstev, kterou si klub ze severu Moravy podmanil počtvrté za sebou. Tanečníci z Ostravy zvítězili také v kategorii družstev dospělých do jednadvaceti let. (