„Na tento podnik mám velmi příjemné vzpomínky a věřím, že se mi podaří dobře rozjetou sezonu zdárně dokončit. Přiblížilo se finále, k dobru jsme získali 25 bodů na Vencu Pecha, který jako jediný nás může ještě předstihnout, takže vše budeme mít ve vlastních rukou," říká před závěrečným podnikem Tarabus.

V žádném případě ovšem nepovažuje nadcházející soutěž za nejdůležitější v celé sezoně. „To by opravdu nebylo správné. Body sbíráme poctivě v každém závodě, zatím jsme pokaždé dojeli a to, co získáme v úvodu, se na konci může vždy hodit. To je i letošní případ, kdy máme v závěru velmi dobrou výchozí pozici," těší zlínského pilota.

Přesto nehodlá v Příbrami nijak taktizovat a rád by navázal na předchozí výkony, díky kterým se po trochu rozpačitém úvodu ročníku postupně probil před plzeňského závodníka za suverénní dvojici Jan Kopecký, Roman Kresta. „Do závodu dáme maximum, vyčkávací taktika by se nám nemusela vyplatit. Stačí malá ztráta koncentrace a je zaděláno na problém," varuje pilot vozu Škoda Fabia S2000.

Dá se tedy čekat, že bude chtít o víkendu při neúčasti již jistého vítěze šampionátu Jana Kopeckého zaútočit na první místo? „Přímo takto bych to asi neřekl. Netroufám si odhadovat, kolikátí dojedeme, záleží na hodně okolnostech, ale třeba i druhé místo za Romanem Krestou bychom považovali za super výsledek," vzpomněl Tarabus jméno největšího favorita závodu.

Právě na jeho úkor přitom získal předloni bronzovou příčku v celkovém pořadí, když jeho luhačovickému parťákovi závod vůbec nevyšel. „Roman měl nějaké problémy technického rázu a do druhé etapy vůbec nenastoupil. My jsme pak uhájili první místo s náskokem pouhé vteřiny před Pavlem Valouškem. Kdyby to vyšlo i letos, zlobit se určitě nebudeme," usmívá se zlínský soutěžák.

Pořadí MMČR před posledním závodem: 1. Kopecký 260 bodů, 2. Kresta 194, 3. Tarabus 125, 4. Pech 100, 5. Orsák 77, 6. Valoušek 74, 7. Semerád 66.