Zádveřický pilot se postaví na start 44. ročníku Barumky s vyladěným autem Škoda Fabia S2000. Věří, že ho konečně opustí smůla

„Před Pačejovem prošel vůz zásadní obměnou. I proto jsme na tomto sprintu více než závodění řešili co nejlepší nastavení vozu, jeho ladění," upozornil 32letý zádveřický závodník, jenž z 11 odjetých závodů letos viděl osmkrát cíl.

Přestože letošní sezona výsledkově není zcela podle jeho představ, věřím, že na nejoblíbenější domácí trati smůlu zlomí.

„Zatím se nás drží prakticky celou sezonu. S výjimkou Belgie nás totiž o lepší postavení a body připravily banální chybičky. Přestože rychlost máme dobrou, mé pocity z právě probíhající sezony jsou smíšené," uznal pilot Škody Fabia S2000.

„Naposledy v Pačejově, jehož tratě nemám zrovna rád, jsme s výraznými změnami na autě najeli hodně kilometrů a věřím, že jej výborně připravili na víkendový podnik," přitakává 32letý zkušený závodník, jenž poprvé jel Barumku v roce 2000 s Hondou Civic (33. místo absolutně).

Ten v této sezoně má k dispozici dva navigátory. Zatímco se služebně „starším" parťákem Janem Škaloudem brázdí nástrahy evropského šampionátu, v němž aktuálně se čtyřmi body okupuje 38. příčku, domácí podniky objíždí s Ladislavem Kučerou.

„Honza mi ale už před sezonou řekl, že Kopnou a Barumku se mnou nepojede. Na rozdíl ode mne ji nemá rád. Jede se zde hodně rychle, na hraně, často mezi stromy," s úsměvem vysvětlil Tlusťák, který tak bude stejně jako začátkem srpna spoléhat na spolupráci se svým technikem z dílny. „Láďa je kvalitní náhrada, problém v tom nevidím."

Naposledy na Zlínsku vyjel celkové deváté místo, přičemž nebýt technických problémů, atakoval umístění v první pětce. „V letošní konkurenci budu rád za umístění v top ten. Do Zlína dojedou opravdu špičkoví závodníci, čeká nás jedna z nejkvalitnějších Barumek v její historii," je přesvědčen závodník, jenž na trať vyrazí se startovním číslem 20.

„Velmi rychlé budou hlavně posádky továrních týmů Škodovky a Peugeotu, na paty jim ale budou šlapat i domácí Kresta s Kostkou. A můj tip na vítěze – asi rychlý Fin Lappi," odhaduje závodník, jenž už nyní přiznává nervozitu. „Po pravdě se mě drží snad už dva týdny. Barumka je vrchol sezony, nejtěžší závod. Už se moc těším," dodal.