Šéf klubu Karel Ťopek, který v týdnu ve funkci hlavního trenéra nahradil Michala Kvapila, tak má na přípravu více času. Původně otrokovičtí florbalisté připravovali na klasický víkendový dvojzápas, nákaza koronavirem ale poslala mužstvo z Ostravy do karantény a Panteři se mohou připravovat na nedělní důležitou bitvu pod Ještědem. „Pro nás je každý zápas těžký,“ přiznává útočník Tomáš Sovják.

„Dlouho jsme nevyhráli, naposledy na začátku roku v Brně proti Hattricku. Máme trošku hlavy dole, ale nic nevzdáváme. Pokusíme se připravit co nejlépe a konečně uspět,“ přidává odhodlaně.

Úvodní střetnutí mezi Pantery a Libercem, které se odehrálo po restartu nejvyšší soutěže na konci listopadu, skončilo nerozhodně 5:5, bod navíc v prodloužení brali hosté ze severu Čech.

Tentokrát se soupeře pokusí obrat zase Moravané, kteří po pěti porážkách v řadě zůstávají na poslední místě superligové tabulky.

Pokud chtějí Panteři uspět, zlepšit musí obranu i útok. Svěřenci trenéra Kvapila totiž v šestnácti duelech zaznamenali pouze 64 branek, nejméně ze všech superligových účastníků. Naopak inkasovali 124 gólů, horší defenzivu mají pouze Black Angels a Česká Lípa.

Volejbalisté Zlína. Ilustrační foto
Zmar Fatry. Je to děsivé, trápí Obdržálka po poháru

„Musíme zlepšit úplně všechno, ale hlavně musíme začít od obrany, která je teďka hodně špatná,“ uvědomuje si Sovják. Přitom v předcházejících ročnících otrokovičtí florbalisté vždy na pevnou defenzivu sázeli, vyráželi z ní do brejkových akcí. „Na obraně jsme hodně stavěli, fungovalo nám to docela dobře,“ přikyvuje třicetiletý útočník. S koncovkou ale mají Moravané rovněž velké problémy. „Dáváme málo gólů, útočná činnost není dobrá,“ souhlasí.

Liberec v letošním ročníku pravidelně sbírá body a útočí na play-off. Navíc dokáže překvapit i favority. Severočeši zaskočili nejen Vítkovice, ale naposledy i Chodov. Trenér Skružný spoléhá především na Radka Valeše. Opora Liberce znovu vede kanadské bodování týmu, když v sedmnácti zápasech nasbíral devatenáct bodů. Utkání pod Ještědem se v neděli hraje od šestnácti hodin.