Davide, jak jste skládal nominaci UEFA Development Cup Visegrad U-18? Kde jste hledal hráče?

Bylo to velmi náročné, z U-19 mi nezůstalo příliš mnoho hráčů, a tak jsem musel kádr doplnit o hráče, kteří se mi líbili na Final Four U-17 a dostal jsem i nějaké tipy. Sám jsem zvědavý, jak si tým sedne zejména po lidské stránce.

Bylo pro vás velkou čárou přes rozpočet zvolení kategorie U-18, když je v českém futsalu U-19 a U-21?

Popravdě, bylo to velmi náročné a až samotný turnaj ukáže, zda jsme zvolili dobře.

Kteří hráči by mohli být tahouny mužstva?

Tým by měli táhnout brankář Hůla a trio zkušených Mužík, Šarközy a Lidmila. Jsou to hráči s velkou kvalitou na svůj věk, uvidíme, zda se popasují s rolí lídrů. Věřím, že ostatní se přidají a ukáží, že jsme vybrali dobře.

Hrát se bude ve Zlíně. Co říkáte na výběr tohoto města?

Osobně jsem ve Zlíně nikdy nehrál, ale pochází odtud spousta dobrých fotbalistů a už nyní se těším, až ochutnáme atmosféru jihomoravské haly.

Máte představu, kdo by mohl být favoritem turnaje?

Věřím, že to budeme my. Informace o ostatních úplně nemáme, jen Slováci absolvovali jedno soustředění, tak budou mít před ostatními asi malý náskok.

Vy jste trenérem reprezentace do 19 let již druhou sezónu. Jak se vám líbí práce s futsalovou mládeží a jaký je její progres?

Jsem velmi spokojen, jakou cestou jsme se vydali, a věřím, že ta cesta bude úspěšná a vychová minimálně stejnou generaci, jako byla ta naše. Za dva roky se nám podařilo posunout společně s trenéry U-21 čtyři hráče do nominace A-týmu a deset hráčů z U-19 do U-21. Věřím, že tato generace bude úspěšná, dále máme velmi silný ročník 1997. Pokud nastolenou cestu udržíme a kluby nám s touto výchovou pomohou, věřím, že se během tří až čtyř let vrátíme zpět na pozice, ve kterých jsme byli zvyklí se nacházet v mezinárodním měřítku.

UEFA Development Cup Visegrad 4 U-18pondělí 13. června 2016, SH Euronics Zlín
12:30 Maďarsko – Polsko
18:30 Česká republika – Slovensko

úterý 14. června 2016, SH Euronics Zlín
15:00 Slovensko – Polsko
18:30 Česká republika – Maďarsko

čtvrtek 16. června 2016, SH Euronics Zlín
10:00 Maďarsko – Slovensko
13:00 Česká republika – Polsko