Vzhledem k tomu, že se v Rakousku jednalo o společný závod kategorii Elite a mužů do 23 let, tak Grebik díky tomuto výsledku obsadil v absolutním pořadí 34. příčku. Mezi muži do 23 let byl klasifikovaný na 13. pozici.

,,Šampionát odstartoval třemi semifinálovými závody po zhruba 30 závodnících. V kvalifikaci jsem bohužel ještě před startem udělal taktickou chybu. Špatný výběr startovní pozice a špatná orientace ve vodě mě poslala o pouhých 11 sekund do finále B. Postup do finále A si totiž zajistilo 9 nejrychlejších z každého kvalifikačního závodu a podle časů další 3 triatlonisté,“ zavzpomínal na úvod mistrovství Evropy Radim Grebik.

Ve finále B proto měl co napravovat.

,,Finálový závod se pro mě od začátku vyvíjel příznivě. Ve vodě a především na kole jsem se pohyboval na čelních pozicích. A v závěrečném běhu jsem nestačil pouze na zkušeného Rakušana Lukáše Hollause. To mě zařadilo na konečné 13. místo v kategorii U23,“ prozradil spokojený Grebik.

V Kitzbühelu se závodilo také ve štafetách. V něm Česko ve složení Tereza Zimovjanová, Jan Volár, Alžběta Hrušková a Radim Grebik skončilo na 6. místě.

Dramatický závod od prvního úseku skvěle rozjela Zimovjanová. Ta Volárovi předávala štafetu na pátém místě.

,,Honza pak dlouho jel společně s Francouzem Berlandem na čtvrtém až pátém místě. Při běhu se sice propadl na osmou pozici, skoro všechny soupeře měl ale pořád na dohled. Alžběta Hrušková, jež v naší štafetě nahradila zraněnou Petru Kuříkovou, pak na třetím úseku předvedla skvělý výkon v plavecké části a na kolo nasedala na sedmé příčce, ze které se dostala do silné skupiny. Alžbětě se dařilo také v běhu a díky jejímu výbornému výkonu jsem do závodu vstupoval s triatlonisty mezi 4. a 10. místem. Ovšem bronzová pozice byla pořád blízko. Do cíle jsem nakonec doběhl šestý. K zisku medaile nám však chybělo jenom 10 sekund. I tak je to na mistrovství Evropy pro Česko historicky nejlepší štafetový výsledek,“ popsal vývoj závodu Radim Grebik.