„Musel jsem zariskovat, protože Jirka byl opravdu rychlý a nakonec to vyšlo lépe pro mě,“ pochvaloval si Šůstek, jezdec stáje SK Gienger RPM-Stav A.

„Závody ve Slopném mám rád, nejen proto, že se mi tady už podařilo v minulosti vyhrát, ale i tratě jsou z celého seriálu tak nejvíc "sjezdové", což mi vyhovuje,“ přiznal vítěz závodu, který na kluzké a mokré trati přinesl čtyři poměrně těžké havárie.

Tři jezdci dokonce museli na návštěvu do Baťovy nemocnice. Nejprve Jan Mašláň se nepěkně rozbil na horizontech těsně před cílem. Za chvíli ho následoval Šimon Perďoch „Ale jsou to tvrdí kluci a naštěstí jsou oba v pořádku,“ oddechl si Jan Křepelka, jeden z organizátorů.

Chvíli po startu do stromu narazil Perďochův týmový parťák z DH Brutalu Filip Sklář. S podezřením na poranění kyčle zamířil na úrazovku zlínské nemocnice.

„Ještě před koncem závodu se stihl vrátit s berlemi a úlevou, že má „jen“ silně naraženou pánev, krční páteř, rameno a natažené vazy,“ popisoval Křepelka.

Také Jiří Gergel málem "zaparkoval" na stromě. Nakonec však kmen minul, oklepal se a v dalších RZ všem ukázal, že se s ním musí rozhodně počítat. (hor)