„Hlavním důvodem přerušení byla práce, kde jsem to měl nahnuté. Není snadné skloubit vrcholový sport s každodenními povinnostmi. Tréninků je moc. Postupem času se ale vše uklidnilo a mně začal sport a parta chybět, proto jsem se rozhodl pro restart kariéry,“ vysvětluje Uhrinovský.

První návrat na palubovku se ještě dvaatřicetiletému borci nezdařil, když se hned v prvním střídání zranil, ale comeback v televizním duelu se Spartou už zkušenému útočníkovi vyšel náramně, když se krátce po svém příchodu na palubovku zapsal mezi střelce.

Premiérová letošní branka ve druhém superligovém startu přinesla Panterům alespoň bod.

Z vaší strany to byl návrat jako hrom. Vidíte to stejně?
Spíše to bylo štěstí. Byl jsem otočen zády k bráně, plácl jsem do toho a spadlo to tam. Škoda že jsme hned rychle dostali gól a ve zbytku času vedení neudrželi a naopak museli dotahovat.

Kdy jste se rozhodl k florbalu vrátit?
Na konci září jsem si říkal, že bych se k florbalu vrátil a v říjnu jsem začal pomalu trénovat. V listopadu, kdy jsme hráli s Českou Lípou, jsem se však hned při prvním střídání zranil, takže jsem zase měsíc marodil. Teď po prvním tréninku jsem nastoupil do utkání se Spartou a spadlo to tam.

Jak se cítíte po fyzické stránce?
Jsem tak na šedesáti sedmdesáti procentech. Musím teď hodně makat. Dát do toho všechno, abych byl v play-off platným členem kádru.

Co vás žene dopředu? Jakou máte motivaci?
Chci se hlavně do konce sezony dostat do formy, kterou jsem měl před třemi čtyřmi lety. Chci být platným členem kádru i v příštím soutěžním ročníku. Vím ale, že mladí budou kousat.

Cítíte, že byste se mohl dostat do základní sestavy?
Je pravda, že se mladí hráči chytli a konkurence roste, což je ale super. Já udělám všechno pro to, abych se do sestavy znovu dostal.

Jak moc vás porážka se Spartou v prodloužení bolí?
Po prvních dvou třetinách můžeme říct, že jsme bod získali. Můžeme být za něj rádi. Na druhé straně je to škoda. Na konci utkání jsem cítil, že jsme lepší. V posledních deseti minutách jsme měli navrch. Prodloužení už bylo vabank.

Souhlasíte, že rozhodlo hned úvodní buly?
Ano, bylo to hlavně o tom buly. Kdybychom získali míček, jdeme taky do čtyř. A třeba bychom branku vstřelili my. Je to škoda.

Na čtvrtou Spartu nyní ztrácíte dva body. Věříte, že byste mohli Pražany v tabulce přeskočit?
Určitě není nic rozhodnuto. O čtvrté místo se ještě popereme.

Co vůbec říkáte síle současného mužstva?
Nyní je v Otrokovicích nejlepší mančaft za posledních šest let. Přišli Lukáš Pešat s Markem Švajným, kteří jsou vyspělí hráči. Mára Zapletal má super formu. Všechno si to sedlo, klukům se daří.

Jak moc vysoko ve vzduchu visí medaile?
Ještě je brzy o tom diskutovat. Všechno je to o hlavě. Podle mě máme na to, abychom letos šli do semifinále a medaili získali.

O víkendu máte volno. Pak jedete dvakrát ven. Kolik bodů chcete proti Bohemians a Ústí nad Labem získat?
Chceme získat šest bodů. Ale třeba na Bohemce nás čeká hodně těžký zápas. Soupeř je hned za námi, bude nás chtít porazit, aby šel před nás. My se musíme koncentrovat na každý zápas.

Jak moc bylo náročné odehrát v tak krátkém sledu dva těžké zápasy?
Únava nějakou menší roli hrála. Na druhé straně kluci byli z Brna rozehranější, byli v tempu. Po Vánocích to bylo těžké. Všichni měli dlouhou pauzu. Soupeř zase musel cestovat. Vyšlo to na stejno.

Je lepší, že jste si zápas se Spartou předehráli a po dlouhé době máte volný víkend, nebo byste raději zase hráli?
Je fakt, že já jsem měl volných víkendů v poslední době hodně. (úsměv) Kluci si ale mohou alespoň odpočinout a nabrat síly do dalších zápasů.