A Zlínští mají soupeři co oplácet. Fatra ve 4. kole prohrála v Praze jasně 0:3. Stejný výsledek by nyní parta kouče Macka brala všemi deseti. V cestě týmu s bídnou formou a nevyrovnanou výkonností nestojí pouze houževnatý soupeř, ale také nepřesvědčivé výsledky.
Fatra z posledních osmi zápasů vyhrála pouze jeden. Na senzační triumf z Ostravy ale doma nenavázala, když před vlastním publikem překvapivě podlehla předposledním Benátkám 1:3 na sety. I proto si žádnou další ztrátu nemůže dovolit.

Volejbalisté Zlína v úvodním čtvrtfinále Českého poháru mužů prohráli na domácí palubovce s favorizovaným Karlovarskem 0:3 na sety. Odveta se hraje za měsíc.
Fatra bez trenéra Macka podlehla Karlovarsku. Z pohárové odvety je formalita

„Pokusíme se podat ještě lepší výkon než s Karlovarskem. Důležité bude, abychom odehráli nějaký náš standard. Žádný výpadek už si nemůžeme dovolit,“ ví asistent zlínského trenéra a klubová legenda Přemysl Obdržálek.

Ten vedl mužstvo v úvodním čtvrtfinále Českého poháru v pozici hlavního kouče, úspěšný ale nebyl. Fatra i přes sympatický výkon podlehla silnému Karlovarsku 0:3.

„Zlepšení bylo vidět, ale jednoduché to s ČUZ Praha určitě nebude,“ tuší zlínský nahrávač Peter Barták. „Pražané mají v sestavě taky dobré blokaře, takže se s tím budeme muset popasovat. Na středu mají dva vysoké hráče. Musíme ještě víc zlepšit přihrávku. Pokud budeme hrát rychle, tak to půjde,“ věří slovenský nahrávač.

Zlín má před dnešním vzájemným soubojem před mladým pražským týmem tříbodový náskok.

V případě výhry se Fatra dostane do trháku, pokud ale doma Mackova parta znovu neuspěje, situaci v boji o předkolo play-off si ještě více ztíží. Bez šance totiž stále nejsou ani jedenácté Benátky, které cítí šanci a boj o desítku nevzdávají.

„Jsem optimista. Věřím, že sezona dopadne dobře,“ dodává Obdržálek.