Hosté i bez brankáře Terny a také bez Hladkého, Skyby, Mahdala, Hofrichtera a Věcheta důležitý duel na východě Čech zvládli.

Hodně je uklidnila první branka. Tu vstřelil už po osmatřiceti sekundách Nohal. Ve výborném rozpoložení hrající Čamlíci po dalších trefách Havlíka v oslabení a Březíka v přesilovce 5 na 3 ve 12. minutě navýšili svůj náskok až na 3:0.

Ve druhé části ale hrály Malenovice dlouho v oslabení a Přelouč toho využila ke korekci skóre na 2:3. ,,V osmadvacáté minutě se však o definitivní zlom v utkání postaral Hruboš, který po spolupráci s Nohalem upravil stav na 2:4. Čtvrtá branka nás znovu uklidnila a potom už jsme si důležitou výhru přibližující nás k postupu do play off pohlídali,“ radoval se hostující forvard Jan Havlík.

Elitní malenovický útočník chválil celé svoje mužstvo. ,,Souboj na půdě devátého celku tabulky jsme zvládli velmi dobře takticky. Dařily se nám rychlé protiútoky a hlavně jsme byli produktivní v koncovce. Navíc nás výrazné podržel gólman Zálešák. Naopak Východočeši se moc na svého zkušeného šestatřicetiletého brankáře Smekala spolehnout nemohli,“ užíval si zisk tří bodů ze souboje v Přelouči Havlík.     

JESTŘÁBI PŘELOUČ – HBC MALENOVICE 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)

Branky Malenovic: Nohal 3, Havlík, Březík, Hruboš.

Malenovice: Zálešák (Opavský) – Novák, Kalivoda, Březík, Vingárek – Nohal, Hruboš, Huťka, Havlík, Šimíček, Machálek, Jan Brázdil, Ševčík, Eibensteiner.

PROTI RAKOVNÍKU POSTAVÍ ČAMLÍCI TAKTIKU NA AKTIVNÍM BĚHAVÉM HOKEJBALU

Další klíčový zápas odehrají Čamlíci v neděli 15. března V domácí Lopik aréně se utkají s Rakovníkem. Úvodní buly duelu s předposledním celkem tabulky bude vhozené v 11 hodin. Pokud chtějí domácí postoupit do play off, tak nesmí se soupeřem ze spodních pater tabulky ztratit body.

,,Středočeši předvádí spíš defenzivní hokejbal. Nebezpeční jsou ale v přesilových hrách. V početní převaze střílí hodně branek. Dávat pozor si proto musíme na jejich největší opory Martina Tvarůžka a Milana Sýkoru mladšího. Nejproduktivnější hráč hostů Sýkora mladší nám dal v podzimním říjnovém utkání dva góly,“ zavzpomínal vedoucí malenovického mužstva Tomáš Bubrinka.

Jeho kolektiv se chystá Rakovníku oplatit porážku 2:4 z prvního vzájemného duelu.

 ,,V nedělním zápase vsadíme na útočné pojetí. Předvádět budeme aktivní běhavý hokejbal. Střílet budeme z každé pozice. Tak jsme hráli i v Rakovníku a domácí měli problémy s naším pohybem. Nebyli jsme však produktivní v koncovce,“ spřádá plány Bubrinka.

Ten doufá, že Čamlíci nastoupí v nejsilnější sestavě. ,,Hrát by měli i bek David Březík a forvard Tomáš Hofrichter, kteří se do mužstva vrátili v zimní pauze. Snad nám pomůže i posila s extraligového Letohradu Miroslav Věchtet,“ věří, že domácí důležitý duel zvládnou Tomáš Bubrinka.